Ηλίας Σιφάκης: Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η ακύρωση της συνεδρίασης του ΕΦΤ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Ηλίας Σιφάκης

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η ακύρωση της χθεσινής συνεδρίασης του ΕΦΤ.

Παρά το ότι η επιλογή της Δημοτικής Αρχής ήταν η συνέχιση της λειτουργίας του ΕΦΤ, η ίδια σε χρόνο ρεκόρ, κατάφερε να οδηγήσει και να «κερδίσει» εν τέλει την απαξίωση και την αδιαφορία των επαγγελματιών του τουρισμού.

Ο κλάδος του μοναδικού οικονομικού πνεύμονα της τοπικής μας οικονομίας, ο κλάδος στον οποίο χρωστάμε το γεγονός ότι η οικονομία της Κω δεν ακολούθησε την γενικότερη κατάρρευση της Ελληνική οικονομίας και ακόμα στηρίζεται γερά στα πόδια της, ο κλάδος στον οποίο ,προφανώς, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος στηρίζονται για να χρηματοδοτήσει με 1,5 εκ. ευρώ τις αμφιλεγόμενες συνεργατικές ομάδες, δεν έχει απλά αφεθεί στην τύχη του, αλλά γίνεται και σχεδιασμένη προσπάθεια να απαξιωθεί, από μισαλλοδοξία και εμμονές που ακυρώνουν όλα τα θετικά βήματα που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Η Δημοτική Αρχή της Κω είναι τόσο μακριά από τον τουριστικό κλάδο, που ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι τα αποτελέσματα της περυσινής και φετινής τουριστικής σαιζόν, οφείλονται σε σκληρή και επίπονη προσπάθεια του Δήμου, των τουριστικών – επαγγελματικών φορέων, και των ίδιων των επαγγελματιών του νησιού τα προηγούμενα χρόνια οι οποίοι για πρώτη φορά συνεργάστηκαν αρμονικά για την καθιέρωση της Κω στην συνείδηση των Ευρωπαίων αλλά και των Ελλήνων πράγμα που αναγνώρισε και ο Πρωθυπουργός στην τελευταία επίσκεψη του στο νησί μας.

Έξι μήνες λοιπόν μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, ακόμα περιμένουμε να δούμε το σχέδιο που έχει για τον Τουρισμό.

Αντί αυτού, βλέπουμε μόνο παγερά χαμόγελα και φωτογραφίες κατά την διάρκεια σχεδιασμένων από τον ΕΟΤ επισκέψεων δημοσιογράφων.

Βεβαίως και οι δημόσιες σχέσεις έχουν τα αποτελέσματα τους, τα οποία όμως πάνε στον κάλαθο των αχρήστων όταν οι δημόσιες σχέσεις είναι αποσπασματικές και δεν συνδυάζονται με ολοκληρωμένο και στοχευόμενο σχεδιασμό, όπως στην περίπτωση της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Ηλίας Δ. Σιφάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Κω

Με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter