Συνάντηση-συνεργασία M. Κόνσολα - K. Καΐσερλη

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συνάντηση-συνεργασία με το Συντονιστή του Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Μάνο Κόνσολα είχε σήμερα (22.07.2011) ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Συντονιστής του Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τα Δωδεκάνησα, Δημοτικός Σύμβουλος Κω κ. Γιάννης Κρητικός και το μέλος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ. Διαμαντής Κουλιανός.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ. Κόνσολα για τα δεδομένα και τις προοπτικές του νησιού εν όψει της σύνταξης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην 50λεπτη συνάντηση ο Δήμαρχος, ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Κόνσολα για την υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου καθώς και για τις πρωτοβουλίες και τους στόχους της Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Δήμαρχος, επεσήμανε στον κ. Κόνσολα πως, πέρα από τα έργα υποδομής, κεντρική πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής είναι η στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων και η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και τον παρότρυνε να το θέσει ψηλά στο υπό κατάρτιση πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του Δήμου Κω να αναπτύξει τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας, θεσμός που πρωτοπορεί στην Ευρώπη ενώ στη χώρα μας μόλις που ψηφίζεται το σχετικό νομοσχέδιο. Ο κ. Κόνσολας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία καθώς και για το μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων που συμμετείχαν στα σεμινάρια.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης μονοπώλησε το χρονοδιάγραμμα και οι δράσεις που παρουσίασε ο Δήμαρχος στον κ. Κόνσολα σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου χωροταξικής και πολεοδομικής ανασυγκρότησης ολόκληρου του νησιού. Όπως επεσήμανε και ο κ. Κόνσολας η επιτυχία του φιλόδοξου αυτού σχεδίου θα δώσει πραγματική αναπτυξιακή προοπτική στην Κω.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter