Νίκος Μυλωνάς: «πολλά λόγια και λίγα έργα» (φωτογραφίες)

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Σωθήκαμε την τελευταία στιγμή μετά από την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών της κυβέρνησης μας, ακούμε και διαβάζουμε στα μέσα ενημέρωσης (ας το αμφισβητούμε γιατί πίσω εχει η αχλάδα την ουρά).

Μια αύρα αναδημιουργίας και αναγέννησης αποπνέουν τα λόγια της δημοτικής μας αρχής όπως αυτά διοχετεύονται μέσα από τον ΔΗΡΑΣΚ και τα φιλικά προς αυτήν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αν όμως κάνουμε μια βόλτα στο νησί θα διαπιστώσουμε την δυσφορία, την απογοήτευση και την θλίψη που αποδίδουν τα πράγματα.

dsc01383 dsc01384 dsc01385 dsc01386 dsc01387 dscn1291 dscn1292 dscn1293

Δυο παραδείγματα.

1. Κέφαλος. Λιμάνι. Ούτε δέστρες για τα ψαροκάικα. Αυτοσχέδιες πλωτές προβλήτες για την εξυπηρέτηση των τουριστικών σκαφών που είναι αραγμένα αρόδω. Σκουπίδια. Φώτα σπασμένα. Απουσία κάθε οργάνωσης, κάθε τάξης, κάθε έλεγχου, κάθε μέτρου ρύθμισης των λειτουργιών και των υπηρεσιών. Στον αυτόματο είμαστε! ''μπάτη σκύλοι αλέστε...'' μας λένε. Οι καταστηματάρχες παραπονιούνται. Οι ψαράδες διαμαρτύρονται. Οι πολίτες σιχτιρίζουν.

2. Κάστρο Αντιμάχειας: εγκατάλειψη. Δάσος Πλάκας: στην τύχη του. Δάσος Κονταριού στο παλιό Πυλί. Το ίδιο. Οι χρηματοδοτημένες πριν λίγα χρόνια εγκαταστάσεις τους, από την απουσία στοιχειώδους φροντίδας καταστράφηκαν ή καταστρέφονται και αποδίδουν εικόνα εγκατάλειψης. Προφανώς σηματοδοτούν την απουσία αγάπης για τον τόπο. Την απουσία φροντίδας για τον δημόσιο πλούτο. Την ανυπαρξία δημοτικής παρακολούθησης για την στοιχειώδη συντήρηση, που κοστίζει ελάχιστα και κανείς δεν θα απέτρεπε, λογω...αναρμοδιότητας!

3. Κως, Λιμάνι σήμερα το πρωί. Απίστευτη κατάσταση ντροπής για την ταλαιπωρία των επισκεπτών.

Η δημοτική μηχανή δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτά που εχει στα χέρια της.

Πως μπορεί να μας πείσει ότι μπορεί να ανοίξει δρόμους διεξόδου από το τέλμα;

Πως μπορεί να μας πείσει ότι σχεδιάζει αλλαγές όταν εχει αποτύχει στην καθημερινή στοιχειώδη διαχείριση;

Παράδειγμα: αναδιαρυθμιση λειτουργιών στο λιμενικό terminal. Σχεδιασμός των κινήσεων με δεδομένη την στενότητα του χώρου και των λοιπών εγκαταστάσεων, με στόχο την εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας. Αυτό είναι το πολιτικό καθήκον της δημοτικής αρχής. Γιατί να φεύγουν και να έρχονται όλα τα σκάφη μαζί την ιδία ώρα; Είναι ή δεν είναι δική μας πολιτική ευθύνη η ρύθμιση; Γιατί δεν γίνεται; Μα προφανώς γιατί υπάρχουν αντιδράσεις ημετέρων. Να μην θίξουμε τα κακώς κείμενα και ενοχλήσουμε τους ....πελάτες μας!!!

Ν. Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter