Η Δύναμη Αλλαγής για το ατύχημα με λεωφορείο της ΚΕΑΣ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Το ιδιαίτερα σοβαρό ατύχημα που έγινε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου με λεωφορείο της ΚΕΑΣ το οποίο «βγήκε» από το δρόμο και έπεσε σε παρακείμενο χωράφι είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί όχι μόνο στην επιχείρηση αλλά σε όλους τους χώρους δουλειάς του ενιαίου δήμου της Κω.

Στον ευαίσθητο όμως τομέα των μεταφορών οι ευθύνες, υπηρεσιακές, αστικές και ποινικές που μπορεί να προκύψουν για την επιχείρηση είναι ακόμα πιο σοβαρές.

Οι ευθύνες για την ασφάλεια των πολιτών που μεταφέρονται καθημερινά με τα λεωφορεία της δημοτικής επιχείρησης δεν είναι ανάλογες με τις αντίστοιχες για όσους αποφασίζουν, με την παρότρυνση του δημάρχου, να εργαστούν ανασφάλιστοι, όπως οι αθίγγανοι στην καθαριότητα, οι παράνομα εργαζόμενοι στη ΒΙΜΕΛ και στην ΑΙΓΛΗ.

Στη περίπτωση της ΚΕΑΣ, επιβεβαιώνονται όσοι προέβλεπαν ότι οι επιλογές της δημοτικής αρχής θα οδηγήσουν σε περιπέτειες την επιχείρηση και το δήμο.

Τα κριτήρια που επέλεξε ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΚΕΑΣ, για να δείξουν τάχα μου καλύτερους οικονομικούς δείκτες σε μια κοινωφελή δημοτική επιχείρηση, δεν ήταν μόνο η κατάργηση των δωρεάν εισιτηρίων για τους εργαζόμενους και ο περιορισμός του κοινωφελούς χαρακτήρα της ΚΕΑΣ , αλλά και η μείωση του προσωπικού, οι αλλαγές στους χρόνους των δρομολογίων και άλλα που στην πορεία θα διαλύσουν την επιχείρηση.

Μέχρι όμως να διαλύσει ο δήμαρχος την επιχείρηση και να την ξεπουλήσει, οι πρακτικές που ακολουθεί στην λειτουργία της προέχει η ασφάλεια των επιβατών λογικές.

Η ασφάλεια απαιτεί σοβαρότητα στις προσλήψεις και όχι λογικές προσλήψεων «ημετέρων» χωρίς να αξιολογηθούν συμπεριφορές και παλαιότερα περιστατικά των ανθρώπων που προσλαμβάνονται ως οδηγοί, δεν εξασφαλίζεται με πίεση για εξουθενωτικά ωράρια, χωρίς διακοπή, που θα δημιουργήσουν και άλλα παρόμοια περιστατικά στα οποία ίσως δεν σταθούμε τόσο τυχεροί όπως το τελευταίο.

Σε κάθε περίπτωση να γνωρίζουν οι διοικούντες ότι οι ευθύνες και οι ζημιές στο συγκεκριμένο περιστατικό βαραίνουν συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι την επιχείρηση, γι' αυτό ας προσέξουν που θα χρεώσουν το κόστος του ατυχήματος .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter