Εισήγηση Ηλία Σιφάκη για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Ηλίας Σιφάκης

Επτά μήνες μετά την ανάληψη του Δήμου και αφού ο Δήμαρχος κοντεύει να εξαντλήσει όλους τους Δημότες στην διαβούλευση (σωματικά, γιατί ψυχολογικά ήδη τους έχει βγάλει Nοκ άουτ! ), επανήλθε για ακόμα μία φορά να μας αναλύσει το πρόγραμμά του, το όραμά του, όπως αυτό θα παρουσιαστεί επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2011 για να τρέξει το 12 και 13 αφού το σωτήριο έτος 2014 έχουμε εκλογές!

Περιμέναμε λοιπόν από έναν άρτια οργανωμένο Δήμο, όπως αυτός της Κω, η ανάλυση του οράματος του Δημάρχου να στηρίζεται και να πλαισιώνεται από κάποια επιμέρους στοιχεία για την κατάσταση στην Κω, και στον Δήμο έστω και αν αυτά προέρχονταν από μια επιδερμική αξιολόγηση του Δήμου, όπως αυτός είναι και λειτουργεί σήμερα.

Θα περιμέναμε εν πάση περιπτώσει, ότι μετά από 7 μήνες θα μας κατέθεταν μια εμπεριστατωμένη πρόταση για να την συζητήσουμε.

Περιμέναμε μια πρόταση που να δίνει κατεύθυνση στον Δήμο και τους Δημότες του, να έχει συγκεκριμένες θέσεις και συγκεκριμένη στόχευση.

Αντί αυτού, τι παραλάβαμε?

Ευχολόγια, Γενικότητες, Αοριστίες.

Δηλαδή, παραλάβαμε ακόμα μία φορά, αυτούσιο το προεκλογικό πρόγραμμα του Δημάρχου, έχοντας αφαιρέσει βεβαίως τα περί τοπικού νομίσματος!!

Χάσαμε, και συνεχίζουμε να χάνουμε πολύτιμο χρόνο για να ακούμε τα ίδια από τις εκλογές μέχρι τώρα, να μην εφαρμόζεται απολύτως τίποτε και η Δημοτική Αρχή να παίζει με τις τύχες μας ως κοινωνία, αποδεικνύοντας κάθε μέρα ότι ούτε όραμα, ούτε στόχο, ούτε πρόγραμμα είχε για το νησί της Κω.

Και έρχεται ξανά σήμερα ο κ. Δήμαρχος να μας πει:

Ότι στοχεύει στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά με την λειτουργία του την βαθαίνει και την φέρνει στην πόρτα μας.

Θέλει την τοπική ανάπτυξη την ώρα που μας τραβάει 30 χρόνια πίσω σε όλους τους τομείς

Διατείνεται ότι στηρίζει την οικογενειακή επιχείρηση και με την λειτουργία του και την λειτουργία της πόλης μας στραγγαλίζει (και το λέω από πείρα ως μικροξενοδόχος.

Ακόμα και η κοινωνική οικονομία που είναι σημαία της Δημοτικής Αρχής, για τον κόσμο έχει καταντήσει ανέκδοτο.

Θέλει αναδιανομή του πλούτου αλλά ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε από το πρώτο διάστημα σε ποιους αναφέρεται, απελευθερώνοντας το ΑΦΜ μεγαλοξενοδόχου, χαρίζοντάς του στην ουσία μερικά εκατομμύρια. Με τέτοιες πρακτικές στήριξης των μεγαλοξενοδόχων (σύνηθες φαινόμενο του Δημάρχου στην πολιτική του ιστορία), απαξιώθηκαν και στραγγαλίστηκαν οι μικρές τουριστικές μονάδες στην πόλη.

Είναι τόσο πρόχειρο το κείμενο που μας κατατέθηκε, ΤΟ ΟΡΑΜΑ της Δημοτικής Αρχής δηλαδή, που ξεχάσανε να αφαιρέσουν το νέο αεροδρόμιο, αφού δια στόματος Πρωθυπουργού, ακούσαμε ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα φροντίσει για την επέκτασή του. Αλλά η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τον εμπαιγμό με το να υπόσχεται ξανά στον Κωακό λαό την επέκταση του αεροδρομίου, σαν να είναιδική της υπόθεση.

Το ίδιο συμβαίνει και με το μόλο κρουαζιερόπλοιων και νέο λιμάνι.

Εκεί δίπλα δεν ήταν και ο Δήμαρχος όταν ο Πρωθυπουργός είπε ότι όλα αυτά θα δρομολογηθούν από τους επενδυτές?

Εκεί δεν ήταν ο Δήμαρχος όταν ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι όλες αυτές οι Εθνικές Υποθέσεις έχουν δρομολογηθεί για ιδιωτικοποίηση?

Είναι όμως και αστείο, αν πραγματικά περιμένει η Δημοτική Αρχή την ανάπτυξη της τοπικής Γαστρονομίας με την Δημιουργία Κοινωνικών Συνεργατικών Επιχειρήσεων εκμετάλλευσης του Βιότοπου και του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.

Για να περάσουμε όμως και στα σοβαρά, το ΟΡΑΜΑ σας κύριοι της Δημοτικής Αρχής, είναι και επικίνδυνο για τον Κωακό λαό, αφού θέλετε να του φορτώσετε δάνειο ύψους 50 εκ. ευρώ απλά και μόνο για την πρόσκαιρη και επιφανειακή υποτιθέμενη ανάπτυξη που θέλετε να παρουσιάσετε για την Κω.

Δηλαδή, να κάνετε αυτό που έκαναν τα τελευταία 30 χρόνια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις – μέρος των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος – με τα τραγικά αποτελέσματα της πτώχευσης.

Αυτό είναι το ΟΡΑΜΑ της Δημοτικής Αρχής; Η Χρεωκοπία των παιδιών μας?

Σε αυτό το όραμα να είναι σίγουροι ότι θα βρείτε αντιμέτωπους όχι μόνο εμάς, αλλά και τα ίδια τα παιδιά σας.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter