Νίκος Μυλωνάς: προβλήματα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΘΕΜΑ: σχετικά με το αίτημα έκτακτης σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Κω με βαση το αρθρο 67 του Νόμου 3852/2010

Μικρό χρονικό:

---Το πρωί σήμερα 8.00-10.00 επισκεφτήκαμε τον ΧΥΤΑ για μια δεύτερη αυτοψία μετά την πυρκαγιά εν όψει του δημοτικού συμβουλίου. Μιλήσαμε με τους εργαζόμενους στο χώρο, με τον μελετητή και τον κατασκευαστή του έργου. Επισκεφτήκαμε το Φασιονς όπου γίνεται η συσκευασία των ανακυκλώσιμων και μιλήσαμε με τους εργαζόμενους Τσιγγάνους τόσο για το εργασιακό καθεστώς όσο και για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια. Με πολύ περιστολή μας περιγράφουν τον λιθοβολισμό των παιδιών τους και τους ποντικούς που τους κυνηγούν στην είσοδο του σκουπιδότοπου.

---Μετά την επιστροφή στον εργασιακό μου χώρο συζητώ και ενημερώνω τους επικεφαλείς των παρατάξεων των 13 συμβούλων και επικοινωνώ με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Εκφράζω στον πρόεδρο και φίλο από τα παιδικά χρόνια Β. Δρόσο τα προσωπικά μου παράπονα, την πικρία μου για την χθεσινοβραδινή παρατραβηγμένη προσπάθεια τσουβαλιάσματος του αιτήματος των 13 και της υποτίμησης της νοημοσύνης μας στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων που δεν ταιριάζουν στην ζωή μας.

Ζήτησα να σταλούν προσκλήσεις με την τήρηση του 5-ημέρου για την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να ετοιμαστούμε και να γίνει ένας εμπεριστατωμένος διάλογος μεταξύ όλων των συμβούλων για την διαχείριση του ΧΥΤΑ και τον ενημέρωσα ότι σε περίπτωση που επιμείνει ο κ. Δήμαρχος για σήμερα το βράδυ στις 19.00 δεν δα παρευρεθούμε και οι 13.

---Συμπληρώνω ένα ενημερωτικό σημείωμα που το στέλνω με e mail στις 12.48 μμ στην γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου διεύθυνση ''Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.''.

Γύρω στις 14.00 δημοτικός αστυνόμος μου φέρνει πρόσκληση για σύγκληση του δημ. συμβ. για σήμερα στις 19.00 μμ!!! Δεν την παραλαμβάνω εξηγώντας ότι άλλα είχαμε πει με τον πρόεδρο του δ. σ. Παίρνω τηλέφωνο στην γραμματεία και μου λένε ότι μου έχουν στείλει ηλεκτρονικά την πρόσκληση. Πραγματικά πηγαίνω στην αλληλογραφία και βλέπω ότι μου εχει σταλεί στις 12.31μμ.

---Τι να πω! Γιατί αυτή η ταλαιπωρία; Γιατί αυτή η ασυνεννοησία; Δυστυχώς ούτε αυτό που ο νόμος ορίζει σε διαδικαστικά θέματα δεν μας οδηγεί σε διάλογο. Το να μιλά ο κ. Δήμαρχος για ένωση δυνάμεων σε αυτή την περίοδο της νέας βασιλείας του, μόνον ως ψεύτικο ή ως υποκριτικό μας ακούγεται.

--- Όλα θα γίνουν όπως ο καταστατικός κώδικας της αυτοδιοίκησης και ο νόμος ορίζει.

Νίκος Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter