Ο Ηλίας Σιφάκης για την αναγκαιότητα του νέου βίντεο - τουριστικού οδηγού

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Ηλίας Δ. Σιφάκης

Προς: τον κ. Ι. Μπαλαλή (Αντιδ.Κω) Κοιν: 1.Ένωση Ξενοδόχων Κω 2.Ένωση Επιπλ/νων Διαμ/των Κω 3.Ένωση Τουριστικών Πρακτ. Κω 4. ΜΜΕ

Θέμα: Νέο βίντεο, τουριστικός οδηγός Κω

Κύριε Αντιδήμαρχε και Πρόεδρε του ΕΦΤ,

Στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Ιουλίου 2011, ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών κατέθεσε προς ψήφιση αναμόρφωση προϋπολογισμού όπου, με πολύ μεγάλη έκπληξη, διαβάσαμε το άνοιγμα νέου κωδικού, για «δημιουργία Βίντεο Οδηγού για το νησί της Κω» με προϋπολογισμό 60.000,00 ευρώ (Κ.Α. 15.7135.00).

Χρήματα, τα οποία αφαιρούνται από την μεγάλη δεξαμενή των συνεργατικών ομάδων (η οποία σιγά- σιγά δείχνει να αδειάζει).

Δεδομένου ότι στην αποθήκη του ΔΟΤ υπάρχουν, ακόμα, περίπου 2,500 τεμάχια από το σύγχρονο Βίντεο οδηγό της Κω, που η δημοτική αρχή Κυρίτση δημιούργησε, παρακαλώ να μας ενημερώσετε για την αναγκαιότητα παραγωγής νέου Βίντεο λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω:

1. Το ήδη υπάρχον Βίντεο αφορά όλο το νησί της Κω, όλες τις τουριστικές περιοχές και όλα τα χωριά μας.

2. Η προετοιμασία και κατασκευή του, διήρκησε έναν ολόκληρο χρόνο και ολοκληρώθηκε πριν από 1,5 έτη.

3. Περιλαμβάνει όλα τα φεστιβάλ, όλες τις καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν γίνει στο νησί μας, καθώς και όλες τις πιθανές προσφερόμενες τουριστικές δραστηριότητες.

4. Είναι ότι πιο εξελιγμένο μπορεί να βρει κανένας στην αγορά αφού είναι Full High Definition / wide screen 16:9.

5. Υπάρχουν στην διάθεση του Δήμου, προς επεξεργασία, 4.500 πλάνα και 45 ώρες υλικό για την δημιουργία ανανεωμένου Βίντεο (νέο μοντάζ με την καθοδήγηση των στελεχών σας αν θεωρείτε ότι το δικό μας δεν ανταποκρίνεται στο γούστο σας), με πολύ λιγότερα χρήματα, από αυτά που προϋπολογίζετε για την δημιουργία νέου μόλις 1,5 χρόνο από το προηγούμενο.

6. Το κόστος του δεν είχε ξεπέρασε τα δύο ευρώ (2,00€) ανά τεμάχιο και η εταιρεία που είχε αναλάβει την εργασία ήταν (και συνεχίζει να είναι) μία από τις καλύτερες εταιρίες του είδους σε όλη την Ελλάδα με πελατολόγιο την Σαντορίνη, την Μύκονο, Χαλκιδική κλπ., είχε δε συνεργαστεί με τον Δήμο της Κω και τον ΕΦΤ σε παλαιότερη έκδοση Βίντεο προ 10 ετίας.

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Είναι διάχυτο στην Κωακή κοινωνία ότι, η εμμονή της Δημοτικής Αρχής και πολλών στελεχών της για το έργο που επιτελέστηκε από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου της Κω, οδηγεί σε ενέργειες που ζημιώνουν το νησί.

Επειδή θεωρώ ότι δεν ανήκετε σε αυτήν την ομάδα, παρακαλώ να ενημερωθείτε από τα στελέχη του ΔΟΤ για την δυνατότητα ανανέωσης του Βίντεο Οδηγού της Κω, και όχι την δημιουργία νέου, εξοικονομώντας από το δημοτικό χρήμα πολλές χιλιάδες ευρώ.

Με τιμή,

Ηλίας Δ. Σιφάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Κω

Με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter