Καλοκαιρινές βραδιές υπό τους ήχους μελωδιών από την Αυστρία

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Καλοκαιρινές βραδιές στο ελληνικό Αιγαίο υπό τους ήχους μελωδιών από την Αυστρία

Παρουσία του Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Dr. Michael Linhart, θα πραγματοποιηθούν εκ νέου τον Αύγουστο πολλές θερινές συναυλίες στην Ελλάδα.

Έτσι θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Φεστιβάλ Δωδεκανήσου, το οποίο διοργανώνεται εδώ και αρκετά χρόνια από την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους.

Το μουσικό σύνολο „Mozart Consort Salzburg" θα εμφανιστεί στις 2 Αυγούστου στη Νίσυρο (9.30μμ, „Ξενώνας") , στις 4 Αυγούστου στην Κάλυμνο (9μμ, στο προαύλιο της εκκλησίας του Άη-Γιάννη) και στις 5 Αυγούστου στην Κω (9μμ, κινηματοθέατρο «Ορφέας»). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Mozart, Schubert, Saint-Saëns, Dvořák, Schumann, Boccherini, Franck, Mendelssohn Bartholdy, Hehenberger, Händel, Neithardt, Toselli και Gluck.

Οι εν λόγω συναυλίες θα παρουσιαστούν από τον κ. Αλέξη Κωστάλα, τη διάσημη φωνή της Ελλάδας.

Επίσης, στις 11 Αυγούστου θα λάβει χώρα μια συναυλία του „Trio Mozarteum" στην Σκιάθο (Ξενοδοχείο «Atrium», Αγία Παρασκευή –Πλατανιάς 9.00μμ). Χορηγοί των εκδηλώσεων είναι οι εταιρείες Berglandmilch/Alpiland και Dirollo.

Στις 13 Αυγούστου το συγκρότημα „Trio Mozarteum" θα πραγματοποιήσει συναυλία επίσης στο πλαίσιο των διάσημων Μουσικών Βραδιών Πανσελήνου στην Αρχαία Κόρινθο (9μμ, Ναός Οκτάβιας). Επιπλέον, θα εμφανιστούν στο πλαίσιο των Μουσικών Βραδιών Πανσελήνου τα μουσικά σύνολα „Altenberg Trio" (9μμ, Αρχαία Νεμέα) και „Minetti Quartett" (9μμ, Αρχαία Σικυώνα). Οι τρεις αυτές συναυλίες διοργανώνονται εδώ και χρόνια από την Πρεσβεία σε άψογη συνεργασία με το Club Hotel Casino Loutraki.

Με τον τρόπο αυτό, μελωδίες από την Αυστρία που θα ακουστούν σε μερικές από τις ωραιότερες ελληνικές αρχαιολογικές και πολιτιστικές τοποθεσίες των ελληνικών νησιών και ακτών θα αποτελέσουν σημαντικό πόλο έλξης του εγχώριου πληθυσμού και αυτό το καλοκαίρι. „Οι δημοφιλείς αυτές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν ένα δείγμα των στενών πολιτιστικών και φιλικών δεσμών μεταξύ Αυστρίας κι Ελλάδας ", τονίζει ο Πρέσβης κ. Linhart.ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ

Στην Κω

Σε μια ρομαντική καλοκαιρινή σερενάτα η Susanne Hehenberger, ο Matthias Michael Beckmann και η Ελένη Παπασπύρου μαγεύουν τους ακροατές τους με τους όμορφους ήχους του βιολιού, του τσέλο και του πιάνου σε συνθέσεις των Mozart, Schubert, Tschaikowsky, Dvorak, Schumann κ.ά..: Παγκόσμιες μελωδίες – εύθυμες και μελαγχολικές γεμάτες από σαγήνη και στυλ! Μια ατμοσφαιρική καλοκαιρινή βραδιά στον χειμερινό κινηματογράφο 'Ορφέα'.

mozart consort salzburg

Οι μουσικοί της βραδιάς είναι οι καλλιτέχνες της ηχητικής τέχνης από το Σάλτσμπουργκ Matthias Michael Beckmann – δεξιοτέχνης σε ένα μοναδικό στον κόσμο 5-χορδο βιολοντσέλο και η διάστημη βιολονίστρια Susanne Hehenberger. Συνοδεύονται από τη διαπρεπή Ελληνίδα πιανίστρια Ελένη Παπασπύρου.

Οι εν λόγω μουσικοί, οι οποίοι πραγματοποιούν συναυλίες ανά τον κόσμο (Φεστιβάλ Σάλτσμπουργκ, Εβδομάδα Mozart, Φεστιβάλ Ατλάντας, Ευρωπαϊκές Ημέρες Μουσικής, περιοδείες στην Ασία και την Ευρώπη κλπ.) θα σας προσφέρουν μια ρομαντική καλοκαιρινή βραδιά με την πιο όμορφη μουσική δωματίου.

_ Susanne Hehenberger - βιολί

_ Matthias Michael Beckmann – 5-χορδο βιολοντσέλο

_ Ελένη Παπασπύρου - πιάνο

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ της ΑΥΣΤΡΙΑΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

Tην Εκδήλωση προλογίζει ο Αλέξης Κωστάλας

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Χειμερινός Κινηματογράφος ΟΡΦΕΑΣ

Ώρα 21: 00 Είσοδος ελεύθερη

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter