Η Δύναμη Αλλαγής για την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου της Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Με ιδιαίτερη έκπληξη ακούσαμε χθες τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μας αναλύει τη κατάσταση που επικρατεί στο τομέα της καθαριότητας του Δήμου της Κω.

Η προσπάθεια που κατέβαλλε να δικαιολογήσει την τραγική κατάσταση που παρατηρείται για πρώτη φορά στα χρονικά όλου του νησιού, ήταν μεγάλη αλλά όχι αρκετή για να κρύψει την ανικανότητα και την εγκατάλειψη της δημοτικής αρχής σε μια υπηρεσία που αποτελούσε πρότυπο όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Να του πούμε λοιπόν ότι,

Και οι 3 πρώην δήμοι του νησιού κάθε χρόνο έκαναν διαγωνισμούς και ανέθεταν τη συντήρηση όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού στις αρχές του έτους και έτσι όταν ξεκινούσε η τουριστική περίοδος τα μηχανήματα ήταν έτοιμα να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες ανάγκες. Αν δεν είναι σε θέση να πράξουν αναλόγως ευχαρίστως να τους βοηθήσουμε εξηγώντας τους την νόμιμη διαδικασία.

Ειδικά στον πρώην Δήμο της Κω πάντα οι κλωβοί συμπίεσης καθαρίζονταν, με ειδικά μηχανήματα και χημικά που για το λόγο αυτό έχουν εγκατασταθεί στο εργοτάξιο, προτού τοποθετηθούν ξανά στις θέσεις τους με αποτέλεσμα να μην βρωμάνε και να μην αποτελούν επικίνδυνη εστία μόλυνσης. Το ίδιο γινόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα και με τους απλούς κάδους απορριμμάτων και τα απορριμματοφόρα. Επίσης, επειδή φαίνεται ότι δεν το γνωρίζουν, να τους ενημερώσουμε ότι στο ΧΥΤΑ υπάρχει αντίστοιχη ειδική εγκατάσταση για το πλύσιμο όλων των μηχανημάτων.

Επίσης για τον πρώην δήμο Κω να του τονίσουμε ότι πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και ανανέωσης του συνόλου του μηχανολογικού εξοπλισμού που δυστυχώς παραμένει αναξιοποίητος και ανεκμετάλλευτος από τη δημοτική αρχή.

Κλείνοντας, προτείνουμε στο Πρόεδρο του ΔΣ να ασχοληθεί καλύτερα με την σύνταξη κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα καθήκοντα εκπροσώπου του Αντιδημάρχου της καθαριότητας

Τομέας Καθημερινότητας

ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter