Δήμος Κω: «Ένας φοίνικας δεν φέρνει την παραταξιακή άνοιξη»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δυστυχώς για πολλοστή φορά διαβάζουμε μία ανακοίνωση της Δ.Α. χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς προτάσεις και με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για το παραγόμενο έργο της Δημοτικής Αρχής.

Αν ένας φοίνικας από τους χιλιάδες που υπάρχουν στο νησί είναι κριτήριο αποτυχίας μίας συντονισμένης παρέμβασης που κανείς άλλος δεν έχει κάνει, τότε μάλλον αποτύχαμε.

Ειδικότερα για τον τομέα της καθαριότητας οι προσπάθειες και οι επιτυχίες της Δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων του Δήμου μας, που φέτος είναι μειωμένοι κατά 30%, είναι τιτάνιες και καθημερινά κερδίζουμε και ένα στοίχημα για την καλύτερη εμφάνιση όλου του νησιού.

Το πρόγραμμα αποκομιδής που εφαρμόζεται στην πόλη της Κω είναι το ίδιο ακριβώς και μάλιστα όσον αφορά την αποκομιδή από τα ξενοδοχεία, ενώ μέχρι πέρσι γινόταν επιλεκτικά φέτος υπάρχει πλήρης κάλυψη. Αντίστοιχα εφαρμόζεται και σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.

Τέλος, επειδή κάποιοι το έχουν βρει παιχνιδάκι να γράφουν ανέξοδες για αυτούς ανακοινώσεις που στερούνται τεκμηρίωσης και προτάσεων εμείς καταθέτουμε ακόμα μία φορά τους στόχους μας για τον τομέα της καθαριότητας που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

1. Την οριστική απομάκρυνση των κλωβών από το κέντρο της πόλης.

2. Την εφαρμογή της μελέτης που συντάχθηκε από την υπηρεσία για την κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης που θα μειώσει τον χρόνο αποκομιδής αλλά και το κόστος.

3. Την καταγραφή μέσω GPS όλων των γραμμών αποκομιδής για τον ορθολογικότερο επανασχεδιασμό τους προς όφελος ολόκληρου του νησιού.

4. Την προμήθεια ειδικού λογισμικού το οποίο θα εγκατασταθεί στα απορριμματοφόρα και θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή την θέση, το φορτίο κ.α. σε πραγματικό χρόνο.

5. Τις ενέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης των στερεών αποβλήτων με το διαχωρισμό τους στην πηγή και τη σύνδεση των τελών καθαριότητας με τον όγκο των παραγόμενων απορριμμάτων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter