Δήμος Κω: «Μαζί με την κοινωνία σχεδιάζουμε, αποφασίζουμε & υλοποιούμε»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Με την εισήγηση του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη ξεκινάει από σήμερα το απόγευμα (18.08.2011) η τελική επεξεργασία στην Εκτελεστική Επιτροπή της πρότασης του τριετούς επιχειρησιακού προγράμματος ανάπτυξης της Κω 2012-2014, του προγράμματος έργων και υπηρεσιών του 2012 και του προϋπολογισμού 2012.

Ήδη από τον Ιούλιο που ξεκίνησε η διαδικασία κατάρτισης και η διαβούλευση με την κοινωνία για το τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα, έχει κατατεθεί μεγάλος αριθμός προτάσεων οι οποίες μετά από επεξεργασία θα ενταχθούν στον συνολικό σχεδιασμό.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου η πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής εγκεκριμένη από το σύνολο των στελεχών της Δημοτικής Αρχής θα κατατεθεί για διαβούλευση στην Επιτροπή Διαβούλευσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο στο τέλος Σεπτεμβρίου σε ειδικές συνεδριάσεις να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά από μία μακρά προετοιμασία στην οποία συμμετείχαν τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και οι υπεύθυνοι των τομέων του Δήμου και των νομικών του προσώπων οι προτάσεις του Δημάρχου εστιάζονται στην αναζωογόνηση του τουριστικού προϊόντος και στην στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων και της απασχόλησης των νέων.

Η δημοτική αρχή πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, επιχειρεί με τις προτάσεις της και το πρόγραμμα έργων των τριών ετών να αλλάξει την πορεία ανάπτυξης του νησιού και να ανατρέψει την μέχρι σήμερα φιλοσοφία και πρακτική των προγραμμάτων της Αυτοδιοίκησης.

Με ξεκάθαρους και ορατούς στην υλοποίηση ετήσιους στόχους επιχειρεί να συμβάλει στην οργάνωση της κοινωνίας και την ενδυνάμωση της για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που πλήττει του μικρούς και μεσαίους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Η περίοδος της προσαρμογής κατά την διάρκεια της οποίας μετρήθηκαν οι δυνάμεις οι ελλείψεις και οι αδυναμίες, όπως επίσης και οι δυνατότητες που έχει το νησί και η κοινωνία έληξε και ο Δήμος της Κω μπαίνει στη φάση των αποφάσεων και της υλοποίησης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter