Ο Δήμος Κω για την εισήγηση της Μειοψηφίας για τον ΧΥΤΑ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ολοκλήρωση, σήμερα Δευτέρα, του φιάσκου των συνεδριάσεων της μειοψηφίας δήθεν για το θέμα του ΧΥΤΑ, αποτελεί μνημείο μικρόψυχης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης ενός ιδιαίτερα σοβαρού ζητήματος όπως είναι η λειτουργία του ΧΥΤΑ και ευρύτερα η διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού μας.

Διαβάζοντας την εισήγηση των δεκατριών συμβούλων της μειοψηφίας αναρωτιόμαστε τι ακριβώς από όλα αυτά που αναφέρει δεν μπορούσε να ειπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Ιουλίου 2011 όπου το θέμα του ΧΥΤΑ ήταν στην ημερήσια διάταξη ή την αμέσως επόμενη ημέρα (28 Ιουλίου 2011) που συγκλήθηκε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τη λήψη απόφασης για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Έπρεπε λοιπόν να περάσουν σαράντα ημέρες, για να μας πει ο κ. Κυρίτσης που συνυπογράφει το κείμενο, ότι... «Ολοκληρώθηκε στο περίπου η κατασκευή με αργούς ρυθμούς και η δοκιμαστική του λειτουργία ξεκίνησε ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΑ και χωρίς την τήρηση των απαιτουμένων διαδικασιών με ευθύνη του ΔΣ του Συνδέσμου και κυρίως της δημοτικής αρχής του τότε δήμου της πόλεως Κω τον Δεκέμβριο του 2008. Η λειτουργία του συνεχίστηκε με εργολάβο τον ίδιο τον κατασκευαστή του έργου με καθυστερημένη απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου και με ακόμη πιο καθυστερημένη την απόφαση της οικονομικής επιβάρυνσης των 3 Δήμων ανά τόνο απορριμμάτων».

Δηλαδή ο κ. Κυρίτσης ως αντιπολίτευση σήμερα, εξαπολύει δριμύ κατηγορώ εναντίον του κ. Κυρίτση ως Δήμαρχου της προηγουμένης τετραετίας, για μια σειρά λανθασμένων χειρισμών, κρίσιμων για την ασφαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ!!!

Και για να υπάρξει αυτή η διαπίστωση, έπρεπε να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό συμβούλιο από τη μειοψηφία!!!

Είναι σίγουρο ότι αυτό το κείμενο θα αποτελέσει για τον ιστορικό του μέλλοντος, ένα από τα πιο σημαντικά εγχειρίδια πολιτικού αυτοχειριασμού.

Όμως, οι πολίτες, παραμένουν παγερά αδιάφοροι απέναντι σε τέτοια φαινόμενα πολιτικής παράκρουσης, που διχάζουν και διαιρούν την τοπική κοινωνία.

Εν μέσω των πρωτοφανών δυσκολιών που έχει επιφέρει η οικονομική κατάσταση της χώρας μας, η Δημοτική Αρχή δίνει τη μάχη της θωράκισης της τοπικής οικονομίας με σύνεση και σοβαρότητα, αρνούμενη να ακολουθήσει μέρος της αντιπολίτευσης στον καθημερινό κατήφορο της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter