Συμπαράταξη Ελπίδας: «Γραφείο Τύπου Δήμου ή Δημάρχου;»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Η Δημοτική Αρχή: εκπέμπει μήνυμα συγκάλυψης των ευθυνών της. Εκπέμπει τον εκβιασμό και το ψέμα. Προπαγανδίζει την αυταρέσκεια της στην κορυφή της τοπικής εξουσίας.

Σήμερα 4 μόλις ώρες πριν την σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού μας που γίνεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου με βαση το αρθρο 67 του Νόμου 3852/2010 και με βαση το αρθρο 96 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων Ν. 3463/2006 πήραμε κείμενο του γραφείου τύπου του Δήμου μας που χαρακτηρίζει την σύγκλιση:

''φιάσκο των συνεδριάσεων'', ''μνημείο μικρόψυχης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης'', ''μνημείο για σημαντικά εγχειρίδια πολιτικού αυτοχειριασμού'', ''φαινόμενο πολιτικής παράκρουσης που διχάζει και διαιρεί την τοπική κοινωνία''! την στιγμή που όπως ισχυρίζεται ''η Δημοτική Αρχή δίνει τη μάχη της θωράκισης της τοπικής οικονομίας με σύνεση και σοβαρότητα'' και η οποία ''αρνούμενη να ακολουθήσει μέρος (;) της αντιπολίτευσης στον καθημερινό κατήφορο της''!

Όλα αυτά σε ένα δελτίο τύπου του Δήμου μας! Ντροπή!

Η λογική ταύτισης του δήμου μας με τις επιθυμίες του Δημάρχου ή τις επιλογές της παράταξης της δημοτικής αρχής λέγεται καπέλωμα ή κατάλυση της αυτονομίας του θεσμού του Δήμου μας.

---Τι να πρωτοθαυμάσουμε; Την ψυχραιμία, την νηφαλιότητα, την μεγαλοψυχία, την ευθυκρισία ή την έλλειψη στοιχειώδους τακτ της δημοτικής αρχής απέναντι στο σύνολο της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου που εκπροσωπεί την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος;

Την σοβαρότητα της δημοτικής αρχής που προωθεί πολιτικές για την θωράκιση της τοπικής οικονομίας, όταν αποφεύγει να μιλήσει για την ταμπακιέρα;

Για την καταστροφή στον ΧΥΤΑ ποιος φταίει; Ποιος θα πληρώσει; Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι αυτή η δημοτική αρχή εχει την σοβαρότητα που χρειάζεται για να χειριστεί σοβαρές δημοτικές υποθέσεις, όπως αυτές της ασφαλούς και διαφανούς διαχείρισης των δημοσίων υποδομών;

---Το πιο ανησυχητικό στοιχείο του δελτίου τύπου είναι η απουσία πολιτικής πρότασης για διέξοδο από την συνεχιζόμενη τρελή κατάσταση λειτουργίας και διαχείρισης μιας δημοσίας υποδομής αξίας 3,5 εκ ευρώ.

Εμείς η αντιπολίτευση, το σύνολο της αντιπολίτευσης γι αυτά θα μιλήσουμε απόψε.

Με αίσθημα ευθύνης οι παρατάξεις του συνόλου της αντιπολίτευσης συνέκλιναν σε ένα κείμενο που είναι σημείο κοινών δεσμεύσεων για την διαχείριση του ΧΥΤΑ πέρα από τις υπαρκτές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μας.

Εμείς εκπέμπουμε σήμερα μήνυμα ενότητας της κοινωνίας και αισιοδοξίας για μια καλύτερη διαχείριση.

Η δημοτική αρχή εκπέμπει μήνυμα συγκάλυψης των ευθυνών της.

Εκπέμπει τον εκβιασμό και το ψέμα.

Προπαγανδίζει την αυταρέσκεια της στην κορυφή της τοπικής εξουσίας.

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter