Δύναμη Αλλαγής: Οι ευθύνες του κ. Καΐσερλη για την καταστροφή του ΧΥΤΑ είναι δεδομένες

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Η απάντηση της δημοτικής αρχής στο τεράστιο ζήτημα της σοβαρής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και απέναντι σε σύσσωμη τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αυτό το πραγματικά καταπληκτικό δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες.

Έτσι από μία εισήγηση τριών σελίδων διάλεξε ένα απόσπασμα τριών γραμμών για να μας «κατακεραυνώσει» αφού όπως ισχυρίζεται «αυτοχειριαστήκαμε πολιτικώς» αποδεχόμενοι δήθεν τις «τεράστιες ευθύνες» μας για τα προβλήματα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Όπως όμως προέκυψε και από τη συζήτηση στο χθεσινό ΔΣ, η κατασκευή και η πρώτη περίοδος λειτουργίας αυτού του πολύ σημαντικού έργου, ήταν μία από τις πολλές επιτυχίες της Δημοτικής Αρχής Κυρίτση και των άλλων δύο δήμων του νησιού μας, που, δυστυχώς για τους πολίτες της Κω, η σημερινή δημοτική αρχή Καϊσερλη είναι παντελώς ανίκανη έστω και να τις αξιοποιήσει.

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι τα 800 000 € που αρέσκεται να φωνάζει ο κ. Καίσερλης είναι τελικά 500 όσα δηλαδή θα πληρώσουν οι πολίτες της Κω μόνο για να διορθωθεί η ζημιά που προκλήθηκε στο ΧΥΤΑ λόγω της πυρκαγιάς.

Και βέβαια ανυπολόγιστη είναι η περιβαλλοντική ζημιά που υφιστάμεθα καθημερινά εξαιτίας της άγνοιας και της αδυναμίας του δημάρχου και των στελεχών της δημοτικής αρχής να αντιληφθούν στοιχειωδώς τις υποχρεώσεις τους και να ασχοληθούν σοβαρά με τα μεγάλα ζητήματα όχι μόνο του ΧΥΤΑ αλλά και της καθαριότητας, της ανακύκλωσης, της κατασκευής απαραίτητων έργων υποδομής.

Η ομόφωνη απόφαση του χθεσινού ΔΣ σχετικά με την από δω και πέρα λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι δεσμευτική και αποτελεί πραγματικό κόλαφο για μία δημοτική αρχή η οποία κατάφερε μέσα σε έξι μήνες να διαλύσει υποδομές που χρειάστηκαν πολύ κόπο και χρήμα για να υλοποιηθούν και να αναβαθμίσουν τη ποιότητα ζωής των πολιτών.

Οι ευθύνες του κ. Καίσερλη για την καταστροφή αυτή είναι δεδομένες όπως δεδομένο είναι ότι αυτές θα του καταλογιστούν γιατί πρέπει να καταλάβει ότι ο καιρός που «κυβερνούσε ελέω θεού» έχει παρέλθει προ πολλού...

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter