Πολίτες κόντρα στον Καιρό: ερωτήσεις προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Κύριε πρόεδρε

εκ μέρους της παράταξης μας και βάσει του Κανονισμού, θέλουμε να καταθέσουμε τις παρακάτω Ερωτήσεις-Επερωτήσεις:

1) Οπως έχει γίνει ευρύτατα γνωστό η κυβέρνηση από 1/9 προτίθεται να αυξήσει το συντελεστή ΦΠΑ στα είδη εστίασης από 13 στο 23% και φυσικά αυτό θα συμβεί και στο Ν. Αιγαίο, ανεξάρτητα αν θα διατητρηθούν οι αντίστοιχοι μειωμένοι συντελεστές. Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και θα έχει ακόμα πιο δραματικές επιπτώσεις τόσο στις επιχειρήσεις εστίασης, όσο και στους καταναλωτές, ερωτάται η Πέριφερειακή Αρχή και ο Πέριφερειάρχης, εαν προτίθενται να θέσουν το θέμα στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο για να υπάρξει αποφασιστική στάση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που αποτελεί κατεξοχήν θιγόμενη περιοχή. Επιπλέον ο φημολογούμενος διαχωρισμός στην υλοποίηση του μέτρου σε τουριστικές επιχειρήσεις all inclusive και στις υπόλοιπες, το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι, η ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των τοπικών νησιωτικών οικονομιών, αφού οι επιχειρήσεις αυτές, ούτως ή άλλως δεν επιφέρουν κανένα όφελος στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

2) Από την ενημέρωση μας κατά την πρόσφατη επίσκεψη μας στην Κίμωλο, προέκυψαν ορισμένα ζητήματα που άφορούν απευθείας την Περιφερειακή Αρχή. Με βάση αυτά, σας υποβάλλουμε τα εξής ερωτήματα:

α) εάν πρόκειται να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ η επέκταση της προβλήτας του λιμένα της Ψάθης Κιμώλου

β) εάν θα προχωρήσει άμεσα η έγκριση θεώρησης από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας των μελετών που ήδη έχουν εκπονηθεί για σημαντικά έργα οδοποιϊας και λοιπά, όπως το φρεάτιο ομβρίων υδάτων (περιοχή Ξαπλοβούνι), το γεφυράκι (περιοχή Θεοσκέπαστη), η συντήρηση και επισκευή του παραδοσιακού γεφυριού (Πάνω Κλήμα), έτσι ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση τους.

23/8/2011

Νίκος Συρμαλένιος - Παύλος Χρυσαφίδης

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter