Ηλίας Σιφάκης: «η Κως, κομπάρσος των εξελίξεων και φτωχός συγγενής της Ρόδου»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Ηλίας Δ. Σιφάκης

Για ακόμα μία φορά η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και δυστυχώς οδήγησε την Κω από πρωταγωνιστή διαμόρφωσης των εξελίξεων στην περίοδο Κυρίτση, σε κομπάρσο των εξελίξεων και σε φτωχό συγγενή της Ρόδου, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις Δημοτικές Αρχές Καίσερλη και τις στηριζόμενες από αυτόν Δημοτικές Αρχές.

Και ενώ οι εξελίξεις και οι αποφάσεις για την τύχη των χειμερινών πτήσεων της Ryanair, στις οποίες στήριξαν τις ελπίδες τους όλες οι μικρές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως ένα μέσο καταπολέμησης των All Inclusive και τόνωσης των οικονομικών τους, τρέχουν τώρα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, ο Δήμος της Κω παρακολουθεί αμέτοχος και αδιάφορος προσπαθώντας να βρει τρόπο να στηρίξει το υπό κατάρρευση οικοδόμημα των συνεργατικών του.

Άραγε σε τι οφείλεται αυτό;

1. Στην αδιαφορία του για τον τουρισμό, το μεγαλύτερο οικονομικό πνεύμονα του νησιού;

2. Γιατί η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά είναι δέσμιοι των μεγάλων τουριστικών και οικονομικών συμφερόντων;

Αυτών που όπως αποδεικνύεται τον στήριξαν προεκλογικά και τώρα ξεπληρώνει τα γραμμάτια του μεθοδεύοντας την αποχώρηση της Ryanair από την Κω, αφήνοντας όλο το τουριστικό κύκλωμα στα μονοπωλιακά συμφέροντα ελεύθερα να ελέγξουν πλήρως την αγορά;

Υπάρχει άλλη λογική εξήγηση για την απόφαση του Δημάρχου να απέχει η Κως από τις διαπραγματεύσεις με την Ryanair στο Δουβλίνο;

Ο Δήμος της Κω έχει υποχρέωση να αναζητήσει τις ευθύνες γιατί φτάσαμε σήμερα εδώ, όμως πρέπει και να ηγηθεί μιας προσπάθειας να αμβλυνθεί το κακό κλίμα ανάμεσα στα δύο μέρη.

Να διαπραγματευτεί σκληρά για τα συμφέροντα τις κοινωνίας μας, να αντιλογήσει τα οφέλη από το προτεινόμενο κόστος, να συζητήσει με την κοινωνία και τους φορείς ώστε να πάρει την σωστή απόφαση με γνώμονα την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νησιού.

Έχει επίσης υποχρέωση να υπερασπιστεί τις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν την προηγούμενη περίοδο από ιδιώτες, φορείς, ΕΒΕΔ, Υπουργεία και Δήμους για την έναρξη των χειμερινών πτήσεων στην Κω, πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση το πρόγραμμα αυτό να επεκταθεί και με άλλες εταιρίες.

Πολιτική στον τουρισμό δεν είναι το συρτάκι με τους δημοσιογράφους και τα χαμόγελα στις κάμερες, ούτε οι επιστολές σε «φίλους» για οικονομική στήριξη «ΑΝ» χρειαστεί γενικώς και αορίστως.

Στην πολιτική πρέπει να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων παραμερίζοντας τις προσωπικές μας βλέψεις, για το κοινό καλό.

Στάση, που δεν φαίνεται να τηρεί ούτε η δημοτική αρχή, ούτε όμως και ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΕΦΤ.

Τον καλούμε έστω και τώρα να αναλάβει πρωτοβουλία με γνώμονα το κοινό καλό, αλλιώς η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία μας είναι η παραίτησή του από την ηγεσία του Πολιτικού Οργάνου για τον τουρισμό της Κω.

Ηλίας Δ. Σιφάκης

Δημοτικός Σύμβουλος

Υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας & Τουρισμού

Δύναμη Αλλαγής

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter