Στην Κω το βλέμμα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου (IMAFR 2011) από τις 1 ως τις 3 Σεπτεμβρίου 2011 και του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS 2011) από τις 29 ως τις 31 Αυγούστου 2011, το βλέμμα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας εστιάστηκε στο πανέμορφο Ιπποκρατικό νησί της Κώ.

Περισσότεροι από τριακόσιοι (300) εκ των σημαντικότερων πλαστικών χειρουργών από όλες τις Ηπείρους του πλανήτη και από την Ελλάδα παρουσίασαν τις πιο καινοτόμες χειρουργικές πρακτικές, αντάλλαξαν απόψεις και συνεργάστηκαν ώστε να διαμορφώσουν καταλυτικά την πορεία των ειδικοτήτων τους παρουσία των μεγαλύτερων εταιριών υλικών και τεχνολογίας με ανάλογες εφαρμογές στην χειρουργική επιστήμη. Παράλληλα, το άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα επισκέψεων των επιστημόνων στα πολλά και σημαντικά μνημεία που μαρτυρούν την γέννηση της Ιατρικής ως Επιστήμης στο νησί, συμπλήρωσαν μία εξαιρετική εικόνα για την χώρα μας και την Κω μετατρέποντας κάποιους από τους λαμπρότερους εκπροσώπους της πλαστικής χειρουργικής και σε ένθερμους πρεσβευτές της Ελλάδας και του Αιγαίου ως ενεργή κοιτίδα πολιτισμού και επιστήμης.

Οι παγκοσμίως διακεκριμένοι επιστήμονες ανέλυσαν όλες τις εξελίξεις στις πλαστικές, επανορθωτικές αλλά και αισθητικές παρεμβάσεις και υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στις καθοριστικές για το μέλλον διαδικασίες της μεταμόσχευσης λίπους και της χρήσης βλαστικών κυττάρων. Αυτές οι λύσεις εμφανίζονται ως η ιδανική λύση για ασθενείς για τους οποίους ως πρότινος η εν λόγω εγχείρηση δεν ήταν εφικτή. Μπορούν να επωφεληθούν από την νέα αυτή τεχνική άτομα με ασυμμετρίες, παραμορφώσεις μαστού ή και γυναίκες που επιθυμούν μία μέτρια αύξηση των μαστών τους, ενώ το λίπος θα αφαιρείται από περιοχές που είναι επιθυμητή μία βελτίωση της σιλουέτας.

Οι ειδικοί δήλωσαν πεπεισμένοι ότι σε λίγα χρόνια από τώρα, η εφαρμογή των βλαστικών κυττάρων θα ανοίξει μία ευρεία επιλογή θεραπευτικών επιλογών για ανίατες ακόμη ασθένειες. Παρουσίασαν την επιτυχημένη πραγματοποίηση πειραμάτων με βλαστικά κύτταρα ζώων, σε υποθέσεις γενετικών ασθενειών και ελπιδοφόρες κλινικές μελέτες είναι σε επίπεδο έρευνας όσον αφορά την καρδιακή προσβολή και το έμφραγμα. Μόνο το τελευταίο διάστημα, αποδείχτηκε ότι ο ανθρώπινος δερματικός ιστός περιέχει πολύ περισσότερα βλαστικά κύτταρα από τον ανθρώπινο μυελό των οστών δίνοντας στους επιστήμονες την απαραίτητη και εύκολα προσβάσιμη αστείρευτη πηγή που αναζητούσαν.

Οι υποδομές της Κω αποδείχθηκαν εξαιρετικές και κατά γενική ομολογία όλων των χειρουργών του εξωτερικού, το Νησί ανταποκρίθηκε σε όλα τα επίπεδα άκρως ικανοποιητικά. Οι τοπικοί φορείς όπως η Περιφέρεια, ο Δήμος αλλά και το ίδιο το Υπουργείο Τουρισμού αναγνωρίζοντας την σημασία του γεγονότος, πρόσφεραν σημαντική βοήθεια ιδιαίτερα στο επικοινωνιακό επίπεδο, ενώ υπήρχαν εκτενείς αναφορές από μέσα μαζικής ενημέρωσης των Δωδεκανήσων αλλά και εθνικής εμβέλειας.

Η αναπαράσταση του όρκου του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω αναμφισβήτητα προκάλεσε ρίγος συγκίνησης τους χειρουργούς, Έλληνες και ξένους. Η Ελλάδα, χωρίς αμφιβολία, είναι η χώρα που προήγαγε την Ιατρική στους κλασικούς χρόνους και αυτό αναγνωρίζεται σήμερα παγκοσμίως. Η γενέτειρα του Ιπποκράτη έχει κάθε δικαίωμα να αποτελεί τόπο έλξης όλων των ιατρικών συνεδρίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 Συνέντευξη Τύπου

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Αισθητικήs και Επανορθωτικήs Χειρουργικήs Προσώπου  (IMAFR 2011) από τις 1 ως τις 3 Σεπτεμβρίου 2011 και του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS 2011) από τις 29 ως τις 31 Αυγούστου 2011, στην Kω Δωδεκανήσου, το γραφείο τύπου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (IPRAS) διοργανώνει συνέντευξη τύπου στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω (Δ.Ι.Ι.Κ).

Η Συνέντευξη θα λάβει χώρα στο Foyer του Δ.Ι.Ι.Κ την 31η Αυγούστου στις 19.15

Τα δύο χρονικά συνεχόμενα και θεματικά συγγενή Συνέδρια αποτελούν ένα σημαντικό επιστημονικό και κοινωνικό γεγονός για το νησί της Κω. Ορισμένοι από τους καλύτερους πλαστικούς χειρουργούς σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο θα είναι στη διάθεσή σας για να απαντήσουν ερωτήσεις στον τομέα της πλαστικής, αισθητικής και επανορθωτικής χειρουργικής, ανάμεσα στους οποίους οι Dr. Ανδρέας Φουστάνος, Prof. Ανδρέας Γιακουμετής,  Dr. Θεόδωρος Βουκίδης, Dr. Sydney Coleman, Dr. Απόστολος Μανδρέκας, Dr. Αλέξανδρος Ραπίδης, Dr. Δημοσθένης Τσούτσος, Dr. Πέτρος Πάλμος, Dr. Carlos Uebel, Prof. Νικόλαος Παπαδόπουλος, Prof. Norbert Palua, Prof. Gregory Evans, Prof. Nelson Piccolo.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter