Δήλωση Ν. Κιλιμάτου για το θέμα των Τσιγγάνων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

«Στο νησί μας ζουν μόνιμα περίπου 32.000 άνθρωποι. Αυτό είναι και το μοναδικό κριτήριο με το οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε ως Δήμος κάθε κοινωνική ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους και ανήκει σε αυτό το σύνολο.

Προφανώς κάποιοι για τους δικούς τους, ακατανόητους για εμάς, λόγους δεν επιθυμούν η συμπεριφορά του Δήμου και του Δημάρχου προς όλους τους πολίτες να είναι ίση.

Δεν θα θέλαμε επ' ουδενί να πιστέψουμε πως υπάρχουν μέλη της κοινωνίας μας και κυρίως παρατάξεις εκπροσωπούμενες στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω που διαχωρίζουν τους συμπατριώτες μας σε κατηγορίες και υποκατηγορίες οι οποίες δεν θα πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης.

Η δημοτική παράταξη «ΟΡΑΜΑ, Κίνημα Πολιτών Κω» που επιλέγει από τους συμπατριώτες μας στις 14 Νοεμβρίου 2010 ως η πρώτη Δημοτική Αρχή ολόκληρου του νησιού έχει ξεκάθαρες αρχές και αξίες οι οποίες βάζουν πάνω απ' όλα τον άνθρωπο και την αξιοπρεπή του διαβίωση.

Οι τσιγγάνοι λοιπόν που διαβιούν στο νησί μας και είναι Δημότες Κω, πάνω απ' όλα είναι άνθρωποι και εν αντιθέσει με άλλους, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας τους αντιμετωπίζουμε ως ανθρώπους.

Είμαστε η πρώτη και η μόνη Δημοτική Αρχή που ασχολείται συστηματικά με ένα ζήτημα πολύ ιδιαίτερο, γιατί αφορά ανθρώπους, οικογένειες και παιδιά με έναν ιδιαίτερο τρόπο διαβίωσης ο οποίος παραμένει ο ίδιος εδώ και εκατοντάδες χρόνια, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος και με μοναδικό στόχο να βρούμε μία συμβατή λύση που θα εξυπηρετεί όλες τις κοινωνικές ομάδες χωρίς ουδεμία έκπτωση την βασική αρχή και αξία που είναι ο άνθρωπος.»

(Ο κ. Κιλιμάτος είναι Δημοτικός Σύμβουλος)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter