Τραγωδία και Κωμωδία: οι δυο αχώριστες αδερφές του Δράματος

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Στον πολύπαθο και κακοφορμισμένο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, προστέθηκε άλλο ένα τραγικό θύμα. Πρόκειται για έναν 21χρονο συμπολίτη μας που υπέκυψε στα τραύματα του από ενέργειες συμμοριών στη Κρήτη, σ' ένα αντίστοιχο περιστατικό με εκείνο που είχε συμβεί στη λεωφόρο Λαυρίου πριν από τέσσερα χρόνια και προκάλεσε το θάνατο ενός άλλου νέου ανθρώπου.

Εμπλεκόμενοι φέρονται να είναι συνδεσμικοί πυρήνες οπαδών, αυτή τη φορά "όχι επίσημοι". Οι συμμορίες αυτές συνεχίζουν τη δράση τους, στηριζόμενοι στη κάλυψη που έστω έμμεσα τους προσφέρουν ΠΑΕ και την αβουλία της κυβέρνησης που ως απλώς θεατής παρακολουθεί τα δρώμενα. Δυστυχώς ευχές, όπως "ας είναι το τελευταίο θύμα ενός παράλογου πολέμου" δε μπορούν να λειτουργήσουν ούτε ως καταπραϋντικό της θλίψης των οικείων του θύματος, ούτε ως αποτρεπτικό παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον.

Παράλληλα με το τραγικό συμβάν, είχαμε άλλο ένα σοβαρό περιστατικό, που η κατάληξη του είχε ...κωμικές προεκτάσεις. Πρόκειται για τη δίκη Κεντέρη, Θάνου, Τζέκου, όσον αφορά στο "ατύχημα" με τη μοτοσυκλέτα, παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Η απόφαση της Δικαιοσύνης αποδέχεται ότι δεν υπήρξε ατύχημα, αλλά παρ' ότι παρουσιάστηκε ως ...ατύχημα, δεν υπήρξε σκηνοθεσία του! Κατά συνέπεια ο σκηνοθέτης του αποδίδεται στη κοινωνία λευκός ως κάτασπρος! Ο μόνος παράγοντας που ευθύνεται φαίνεται να ήταν το δίκυκλο, αλλά για την ώρα δεν ανακοινώθηκε ποινή!

Κατά τ' άλλα η επίσημη Πολιτεία συνεχίζει αόκνως τις προσπάθειες της για κάθαρση στον επαγγελματικό αθλητισμό. Με την αμέριστη συμβολή της διοίκησς του ΣΕΓΑΣ, που όχι μόνο τόσα χρόνια δε βρήκε κουβέντα να πει πως όλα τα μετάλλια των πρωταθλητών του αποδείχθηκαν, έστω και μεταχρονολογημένα, ως προϊόντα ντόπας, αλλά συγκάλυψε και αποκλεισμούς, όπως ο τελευταίος της Δεβετζή, ουδέποτε ανακοινώνοντας ποινές που τους επιβλήθηκαν...

Η Θεματική Ομάδα Αθλητισμού των Οικολόγων Πράσινων

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter