Βάσω Πη: «αδιανόητο η δημοτική αρχή να βγαίνει ως τιμητής και να κρίνει»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Είναι τουλάχιστον αδιανόητο η δημοτική αρχή μετά από όλες τις παλινωδίες και τις άστοχες μέχρι τώρα κινήσεις της στο θέμα των τσιγγάνων, να βγαίνει ως τιμητής και να κρίνει την τοπική κοινωνία, αλλά και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις για ρατσιστικές και διχαστικές συμπεριφορές.

Όταν χωρίς προφανή στόχο όπως τώρα παραδέχονται και σε αντίθεση με όλες τις προεκλογικές τους εξαγγελίες, μετέφεραν εν μία νυκτί κυριολεκτικά στον πρώην σκουπιδότοπο αυτούς τους ανθρώπους με μόνο σκοπό το κρύψιμο του προβλήματος έστω και για μία τουριστική σεζόν. Εκεί φτάσαμε!

Θα έπρεπε ν' αντιληφθούν ότι με τέτοιες πρακτικές, ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου, με αποτέλεσμα τον διχασμό της τοπικής κοινωνίας κατά την προσφιλή τακτική τους. Το χθεσινό περιστατικό στον σύλλογο πολυτέκνων, αναδεικνύει στον μέγιστο βαθμό το πρόβλημα που δημιούργησαν.

Ακολουθώντας το παράδειγμα πόλεων που για ένα μεγάλο γεγονός (πχ Ολυμπιακοί αγώνες) εξαφανίζουν όποιον θεωρούν ότι τους "χαλάει" την εικόνα της πόλης.

Λογικές και πρακτικές που οδηγούν για μία ακόμα φορά σε αδιέξοδο. Το φόρτωμα ανθρώπινων ψυχών και η μεταφορά τους ανά 2-3 μήνες σε διαφορετικό τόπο διαμονής, ίσα-ίσα μέχρι να καταλαγιάσουν οι δικαιολογημένες σε μεγάλο βαθμό αντιδράσεις των περίοικων, είναι λύσεις κοντόφθαλμες και δίνονται μόνο κάτω από το βάρος του πολιτικού κόστους και ας το αρνείται αυτό η δημοτική αρχή.

Είναι πολύ πρόσφατο το περιστατικό για την δημοτική σύμβουλο την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με φωνές και χαρακτηρισμούς. Εκεί λοιπόν να ψάξουν τις ρατσιστικές θέσεις και πράξεις. Στα του οίκου τους. Δεν μπορείς να δηλώνεις από την μία ότι θεωρείς ίσους όλους τους ανθρώπους που μένουν στο νησί και από την άλλη να τους διαχωρίζεις σε δημότες ή μη. (Αυτό βέβαια είναι το ζητούμενο, αυτοί ψηφίζουν.)

Η άγνοια για τις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες γεννάει φόβο και ο φόβος, παράλογες συμπεριφορές. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε κατ' αρχήν για να βρούμε την άκρη του νήματος.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η πανικόβλητη -όπως δείχνει- δημοτική αρχή για τις εξελίξεις που ακολούθησαν ένα ακόμα "δημιούργημα" της, θα πρέπει να βρει άμεσα μια λύση έστω και προσωρινή.

Μέχρι να κατανοήσουν επιτέλους ότι "σπέρνοντας ανέμους θερίζεις θύελλες" κάτι που χρεωνόμαστε ως κοινωνία όλοι μας και είναι τουλάχιστον άδικο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΒΑΣΩ ΠΗ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter