Τρία νέα μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Αν ήμουν τραγούδι

Αν ήμουν τραγούδι

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Σίσσυ Θεοφανοπούλου

ΕΙΔΟΣ: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΕΚΔΟΣΗ: Μιχάλη Σιδέρη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 13,7x20,7cm • 344 σελ.

ΤΙΜΗ: 16,00 €

ISBN: 978-960-468-032-0

Δυο παιδικές φίλες ξανασυναντιούνται μετά από περίπου είκοσι χρόνια. Ξένοιαστες αναμνήσεις τις ενώνουν. Κι όμως κάτι... Κάποιος τις χωρίζει... Ερωτευμένες με τον ίδιο άνδρα και μέσα από συνεχείς ανατροπές, θα έρθουν αντιμέτωπες βλέποντας τη ζωή τους να εξελίσσεται και να επα­ναλαμβάνεται σαν το ρεφρέν ενός τραγουδιού...

Τι θα υπερισχύσει; H φιλία; O έρωτας; H αγάπη; Η μητρότητα; Συγκεχυμένα συναισθήματα που θα δια­σπαστούν και θα ενωθούν ξανά, γράφοντας τους στίχους για την πιο παράξενη μελωδία που θα μπορούσε να συνθέσει η τύχη...

«Όταν οι γέφυρες γκρεμίζονται, τα μονοπάτια γεμίζουν από ασήκωτους λίθους, οι θάλασσες ξεραίνονται και η ατμόσφαιρα γίνεται ομιχλώδης σαν αφρισμένο αέρινο κύμα, τότε το μόνο που μένει είναι η αναζήτηση της πραγματικότητας.

Ψεύτικη η αλήθεια που βίωνε η Ζωή. Αληθινό το ψέμα που ζούσε η Σάνυ. Και στη μέση ένας άνδρας με συνεχόμενα λάθη...»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Σίσσυ Θεοφανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε με υποτροφία Marketing & Διοίκηση Επιχει­ρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και έπειτα απόκτησε Μεταπτυχιακό, επίσης στο Marketing, από πανεπιστήμιο της Αγγλίας.

Αυτή την περίοδο εκπονεί το Διδακτορικό της σε Αγγλικό Πανεπιστήμιο, πάνω στον τομέα του Στρατηγικού Marketing, ενώ παράλληλα σπουδάζει Φυσική.

Το «Αν Ήμουν Τραγούδι» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

 

Ο κήπος της σιωπής

Ο κήπος της σιωπής

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαρία Τουλ

ΕΙΔΟΣ: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΕΚΔΟΣΗ: Μιχάλη Σιδέρη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 13,7x20,7cm • 184 σελ.

ΤΙΜΗ: 12,00 €

ISBN: 978-960-468-033-7

Ένας κήπος... Χίλια μυστικά... Η Άννα, μια νέα και καλοσυνάτη κοπέλα, ζει στη σκιά της αυταρχικής μητέρας της και του ψυχικά ασθενή αδελφού της. Ο Λουκάς, γιος μιας ανεξάρτητης, μποέμ καλλιτέχνιδας, την ερωτεύεται παράφορα.

Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους χωρίζουν και να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή;

Η μοίρα δένει τις ζωές των ηρώων της ιστορίας μας και τους οδηγεί σε ένα παράξενο μονοπάτι χαράς, πόνου και προδοσίας...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρία Τουλ γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το σχολείο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και κατόπιν σπούδασε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, απ' όπου και αποφοίτησε κατέχοντας δύο πτυχία.

Από πολύ μικρή ηλικία έτρεφε ζωηρό ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία. Τα συνεχή ταξίδια της στο εξωτερι­κό την πλούτισαν με εμπειρίες, τις οποίες μετουσίωσε σε λογοτεχνική γραφή. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Σκιές» (1988) και «Νυχτολούλουδα» (1998), ενώ από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη κυκλοφορούν ήδη το μυθιστόρημα «Φως Ελπίδας» (2006), η συλλογή διηγημάτων «Χιονισμένα Μονοπάτια» (2007), τα μυθιστο­ρήματα «Μοιραία απόφαση» (2008), «Η τελευταία άνοιξη» (2009), «Το απόλυτο σκοτάδι» (2010) και «Χάρτινες ψυχές» (2011).

 

Πέρα από το νησί

Πέρα από το νησί

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ρούλα Σαμαϊλίδου

ΕΙΔΟΣ: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΕΚΔΟΣΗ: Μιχάλη Σιδέρη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 13,7x20,7cm • 464 σελ.

ΤΙΜΗ: 17,00 €

ISBN: 978-960-468-034-4

«Έλα, μαμά, πάμε. Μην ανησυχείς. Εγώ θα είμαι πάντα κο­ντά σου να σε βοηθώ, να σε προσέχω». Όταν η Αλεξάνδρεια τις διώχνει, έρχονται στο πέτρινο χωριό τους στο νησί κι έπειτα στην Αθήνα και το Λονδίνο. Σταθμοί, που θα ξετυλίξουν το νήμα της ιστορίας τους. Το παραμύθι γίνεται εφιάλτης. Από τον πλούτο στη φτώχεια, από την ευτυχία στη δυστυχία, από τη χαρά στη λύπη. Μια συγκλονιστική αγάπη γίνεται το κλειδί για τη μετέπειτα ζωή τους. Θα ανοίξει άραγε την πόρτα της ευτυχίας ή η ζωή θα συνωμοτήσει και θα τις οδηγήσει σε απρόσμενες καταστάσεις; Προδοσία, ενοχές, μυστικά, θα ανα­τρέψουν τα σχέδιά τους και θα σημαδέψουν τη ζωή τους. Άραγε θα υπάρξει ελπίδα στο αδιέξοδο; Η «κυρία μαμά» που γίνεται μαμά, το ασχημόπαπο που γίνεται κύκνος, η οικογένεια που διασκορπίζεται, μια αγάπη χωρίς μέλλον, τα χαμένα όνειρα και η προδοσία, πλέκουν τον ιστό της ζωής της Στέλλας και της Φωτεινής. Η ζωή, όμως, παίζει παράξενα παιγνίδια. Ποτέ κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ρούλα Σαμαϊλίδου γεννήθηκε στην Μύρινα της Λήμνου. Αποφοίτησε από την Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και στη συνέχεια εργάστηκε σε τράπεζα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Στο έργο της, πραγματεύεται θέματα που έχουν να κάνουν με παλιές εποχές, μεταφέροντας την πλοκή στο γενέθλιο νησί της. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία της «Χρόνια οργής» και «Τα κεντημένα γοβάκια» από τις εκδόσεις Ιδιομορ­φή και «Τα παραμύθια της γιαγιάς» από τις εκδόσεις Λογότυπος.

Η Ρούλα Σαμουϊλίδου ασχολείται γενικά με τη λογοτεχνία και μικρότερα έργα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά.

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Ανδρ. Μεταξά 28 & Θεμιστοκλέους, 106 81 Αθήνα

Τηλ. : 210 33 011 61 -2 -3, fax: 210 33 011 64

e-mail: info@ siderisbooks.gr

http://www.siderisbooks.gr

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter