Ο Νίκος Μυλωνάς για την «Αίγλη»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΣΕ

ΘΕΜΑ : το ζήτημα της ΑΙΓΛΗΣ ή άλλα λόγια αγαπιόμαστε! Η τοπική πολιτική πρέπει να απαλλαγεί από τους... επαγγελματίες πάτρονες της τοπικής διαχείρισης!

Παρακολουθήσαμε την αλληλογραφία μεταξύ της πρώην και της νυν δημοτικής αρχής για το θέμα της διαχείρισης της ΑΙΓΛΗΣ.

--- Ο κ. Κυρίτσης ζήτησε συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία για την διαχείριση της επιχείρησης.

Ο στόχος του μπορεί να ήταν να εκθέσει την δημοτική αρχή σε ένα θέμα που υπάρχει ΣΑΦΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ της νομιμότητας αλλά και της ηθικής περί ισοπολιτείας και ισονομίας. Ο στόχος του μπορεί να ήταν η έκφραση της διαφωνίας του για το πολιτικό καθεστώς της τωρινής συναιτεριστικής (;) λειτουργίας της. Όμως σε κάθε περίπτωση η απάντηση στα ερωτήματα του από τον κ. Καΐσερλη είναι επιβεβλημένη. Αντί όμως μιας απλής απάντησης στα ερωτήματα έχουμε μια επίθεση κατά της πρώην δημοτικής αρχής με στόχο να αναδείξει τις καταστροφικές διαχειριστικές πρακτικές της Κυριτσικής περιόδου! Μιλά για χρέη και για κακοδιαχείριση με μεγάλα οικονομικά ανοίγματα που μάλιστα επεκτείνονται και σε άλλες επιχειρήσεις.

Όμως επί των συγκεκριμένων ερωτημάτων του κ. Κυρίτση δεν έχουμε απάντηση!

Ερώτημα στον κ. Καΐσερλη: κ. Δήμαρχε, ο κ. Κυρίτσης ευθύνεται για κακή οικονομική διαχείριση και αν έβλαψε το δημοτικό συμφέρον σε 3 δημοτικές επιχειρήσεις, τότε έχετε υποχρέωση να τον στέλνετε στην δικαιοσύνη! Η χώρα μας εχει πτωχεύσει. Όλα αυτά τα χρόνια ζήσαμε απίστευτης έκτασης ψευδοαντιπαραθέσεις μεταξύ των διαχειριστικών ομάδων της εξουσίας, χωρίς μάλιστα να τιμωρείτε κάποιος και που αποδεικνύεται ότι τελικά αυτές οι κοκορομαχίες ήταν απλές πρακτικές αλληλοσυγκάληψης!

Σας παρακαλούμε να στείλετε στην δικαιοσύνη τον κ. Κυρίτση, γιατί αν δεν το κάνετε, εμείς σας κατηγορούμε ότι πρωτοστατείτε σε ένα ανήθικο παιγνίδι εντυπώσεων με στόχο να καλύψετε δικά σας αντίστοιχα λάθη και πρακτικές, τόσο του χθες όσο και του σήμερα!

--- Η Δύναμη Αλλαγής το 2007 ανέλαβε την διαχείριση των δημοτικών επιχειρήσεων. Τότε κατήγγειλε τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα και τα ανοίγματα που κληρονόμησε από την προηγούμενη διαχείριση της Καΐσερλικής και μετα-Καΐσερλικής συνέχειας της! Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τώρα η ομάδα Καΐσερλη κατηγορεί την ομάδα Κυρίτση! Το 2008 μάλιστα παρουσίασε απολογισμό με εξόφληση όλων των χρεών της ΕΔΗΚ-ΑΙΓΛΗΣ, άλλαξε το προσωπικό των ''ταλιμπαν του Καισερλισμού'' και δήλωσε θετικό αποθεματικό! Ούτε βέβαια τότε ο κ. Κυρίτσης έστειλε ως όφειλε τους καταχραστές στην δικαιοσύνη, απλά απειλούσε ότι θα ανοίξει το στόμα του και τότε... πολλοί θα καούν!!!. Ούτε στόμα άνοιξε ούτε κάηκε κανείς!

Το παιγνίδι όμως συνεχίζεται, σε βάρος των συμφερόντων του τόπου μας.

--- Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο προβάλαμε την αξία και την πρωτοκαθεδρία της διαχείρισης της καθημερινότητας έναντι των στρατηγικών δημοτικών σχεδιασμών λογά της υπερχρέωσης και της παραγωγικής αποδιάρθρωσης της χέρας μας, γεγονότα που δεν αφήνουν περιθώρια για αυτο-ανα-παραγόμενη δημοτική αναπτυξιακή προοπτική. Η τοπική πολιτική πρέπει να απαλλαγεί από τα ...πατρογονικά της λάθη. Κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απαλλαγούμε από τους... επαγγελματίες πάτρονες της τοπικής διαχείρισης.

Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς (δημ. συμβ.)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter