Βάσω Σοφού: οι νέοι ζητούν ρεαλιστικό σχεδιασμό

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Βάσω Σοφού

Στο τοπικό συμβούλιο Πυλίου που έγινε στης 23 Σεπτεμβρίου , η συζήτηση για το τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα που αφορά τη Δημοτική κοινότητα Πυλίου εξαντλήθηκε κυρίως στη δημιουργία των γνωστών συνεργατικών ομάδων, χωρίς να παρθούν αποφάσεις για την υλοποίηση σημαντικών έργων.

Άραγε , τα πάντα για τη δημοτική αρχή ξεκινούν και τελειώνουν στη δημιουργία συνεργατικών ομάδων;

Οι πολίτες όμως ρωτούν :

- Αυτή η κοινότητα δεν έχει προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση;

- Οι νέοι ,εκτός από τα προβλήματα ανεργίας δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα;

- Οι υπάρχουσες υποδομές δεν πρέπει να αξιοποιηθούν;

- Οι γερασμένες εγκαταστάσεις δεν πρέπει να αναβαθμιστούν και να συντηρηθούν;

- Τα ρέματα που μας πνίγουν με το πρώτο μπουρίνι δεν πρέπει να διευθετηθούν;

Σ΄ αυτά τα ερωτήματα, ο κ. Δήμαρχος είτε απέφυγε ν' απαντήσει, είτε έκανε επανάληψη του λόγου του, είτε απάντησε με τη φράση "Ξεχάστε το!" , όπως είπε στο συμπολίτη μας για τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου.

Βέβαια, και σε άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την ισσόροπη ανάπτυξη του νησιού και την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής στο Πυλί , ΙΔΙΑ, με άλλα λόγια ήταν κάθε φορά η απάντηση του..

Ενδεικτικά, όσον αναφορά την αξιοποίηση της έκτασης των 35 στρεμμάτων στο Λινοπότι για αθλητικό κέντρο, ο κ. Δήμαρχος είπε τα εξής:

'' Οι Ιταλοί είχαν κέντρο γεωργικής ανάπτυξης , εμείς θα κάνουμε γυμναστήριο;''

Ένα άλλο βασικό ζήτημα για την κοινότητα Πυλίου, είναι τα παλιά κτίρια του συνεταιρισμού, για τα οποία υπάρχει ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου για την αγορά τους.

Ωστόσο, για το δήμαρχο τα κτίρια αυτά είναι παλιά και ακριβά.

Άραγε, η αγορά γης και η κατασκευή νέου κτιρίου για τη δημιουργία κέντρου αγροτικής ανάπτυξης, όπως υποστήριξε, στον κάμπο, δεν είναι ακριβή;

Πολλά θέματα, απλά προσπεράστηκαν όπως της παράνομης μεταφοράς λυματολάσπης στο πρώην λατομείο και για τη μόλυνση που προκλήθηκε στο περιβάλλον και τη ζημιά στο ΧΥΤΑ που έχει καταντήσει ρυπογόνος για τον υδροφόρο ορίζοντα.

Όσον αφορά τα θέματα του περιβάλλοντος, ο κ. Δήμαρχος αναλώθηκε σε μεγαλόπνοα σχέδια για περιβαλλοντικές δράσεις, και βέβαια με τι άλλο; Με τη δημιουργία συνεργατικών ομάδων.....

Μεγάλος λόγος έγινε από το δήμαρχο για τη στήριξη που θα παρέχουν στους άνεργους νέους, οι οποίοι συμμετέχοντας στις συνεργατικές επιχειρήσεις, που θα δημιουργηθούν, θα εξασκούν το επάγγελμα τους.

'' Και ας μην έχει θα τα βρει".

Αυτή ήταν η απάντηση του κ. Δημάρχου, στην ερώτηση μου για τον αν θα μπορεί ο δήμος να ανταποδώσει οικονομικά την εργασία αυτών των νέων.

Άραγε, πόσοι θα είναι οι νέοι αυτοί;

Ποιοι θα είναι;

Και πόσο θα αντέξουν αυτές οι επιχειρήσεις;

Θα πρέπει ο κ. Δήμαρχος να κατανοήσει πως οι νέοι, όσο πικραμένοι και να είμαστε από την καθημερινότητα, έχουμε την ικανότητα να κατανοήσουμε τις δυσκολίες της εποχής που ζούμε και δεν δεχόμαστε από κανέναν ψεύτικες υποσχέσεις.

Δεν θα γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα της πολιτική σας.

Δεν πιστεύουμε τα ''μεγάλα'' λόγια και τα "θα", γιατί οι πολιτικοί του παρελθόντος, όπως εσείς, μας έκαναν να είμαστε επιφυλακτικοί.

Καλώ τον κο Δήμαρχο να επανεξετάσει την ιεράρχηση των προβλημάτων, την τοποθέτηση τους σε ρεαλιστική βάση με γνώμονα τα οικονομικά δεδομένα της εποχής.

Η συνεχής απαξίωση των συμβουλίων των κοινοτήτων, με το να μη λαμβάνονται υπ' όψιν οι αποφάσεις τους είναι πραγματικότητα.

Αυτός είναι λοιπόν ο ενεργός ρόλος τους, όπως λέγατε;

Σοφού Βάσω

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου

Με τη Δύναμη Αλλαγής

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter