Νίκος Μυλωνάς: ερωτήματα προς την ΔΕΥΑΚ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Προς τον πρόεδρο ΔΕΥΑΚ

κοιν: προεδρείο Δ. Σ. Δήμου Κω

Θέμα: πληροφορίες για τον απολογισμό 2010 των ΔΕΥΑ Δικαίου και Ηρακλειδών και τις χημικές αναλύσεις στο νερό Αντιμάχειας και Κεφάλου

κ. Πρόεδρε

Χωρίς καμία πρόθεση αντιδικίας είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε σε αναπάντητα ερωτήματα μας, γιατί για μας έχουν πρωταρχική κοινωνική και πολιτική σημασία.

Με αίτησης μας από 7-7-2011 και 13-7-2011 σας ζητούσαμε να μεριμνήσετε να μας δοθούν στοιχεία για:

1. τα συνολικά συμπεράσματα της τεχνικής υπηρεσίας της δευακ για τα βασικά χημικά χαρακτηριστικά των ποιοτικών αναλύσεων που πρέπει να εχει κάνει η υπηρεσία από 1-1-11 έως 31-6-11 και για τα στοιχεία εκείνα για τα οποία υπάρχει προσέγγιση ή υπέρβαση των ορίων που ορίζει ο νόμος (ΚΥΑ Υ2/2600/01, (ΦΕΚ 892/Β/11.7.01) <Ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης>,) του νερού για την περιοχή της Αντιμάχειας και Κεφάλου. Ειδικότερα: για τα στοιχεία : σίδηρος, μαγγάνιο, θείο για τις γεωτρήσεις της κοινότητας Αντιμάχειας και για το στοιχειό Αρσενικό για τις γεωτρήσεις της κοινότητας Κεφάλου.

2. ο απολογισμός και ισολογισμός 2010 των ΔΕΥΑΔ και ΔΕΥΑΗΡ.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την μη δημοσιοποίηση τους και την μη ικανοποίηση του αιτήματος μας. Εμείς το εκλαμβάνουμε ως σκόπιμη πράξη υποτίμησης του ρόλου μας.

Σας παρακαλούμε στο σημερινό μας διοικητικό συμβούλιο να δοθούν τα στοιχεία της υπηρεσίας στην δημοσιότητα για την πληροφόρηση των δημοτών και των καταναλωτών, των οποίων παραβιάζονται βασικά δικαιώματα πληροφόρησης σε ότι αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών που τους προσφέρουμε ως επιχειρηση κοινωνικού χαρακτηρα.

ευχαριστούμε

Για την Σ.Ε. Νίκος Μυλωνάς

(δημ. συμβ. και μέλος ΔΣ δευακ)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter