Επιστολή Γερασκλή προς Νικητιάδη

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Κως, 07.10.2011

Προς: Αξιότιμο κ. Υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού,

κ. Γιώργο Νικητιάδη

Κοιν: Μ.Μ.Ε.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστή σε όλους η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε προκειμένου η Ελλάδα να επωφεληθεί τα μέγιστα από την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα του τουρισμού κρουαζιέρας.

Γνωρίζετε επίσης και την δική μας προσπάθεια, ως διοίκηση του ΔΛΤ Κω την περίοδο 2007-2010, για να καθιερώσουμε την Κω ως προορισμό κρουαζιέρας κάνοντάς την γνωστή σε ένα χώρο που μέχρι και τότε ήταν παντελώς απούσα.

Όλη αυτή η διαδικασία ήταν πρωτοποριακή για τα δεδομένα ενός Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και το δικό μας παράδειγμα ακολούθησαν μετά το 2010 ο Πειραιάς, το Ηράκλειο, η Ηγουμενίτσα, και άλλοι μικρότερης εμβέλειας αντίστοιχοι οργανισμοί.

Αποκορύφωμα αυτής της πορείας υπήρξε η ένταξη του ΔΛΤ της Κω στη MEDCRUISE, την ένωση των μεσογειακών λιμένων – προορισμών κρουαζιέρας, γεγονός που από μόνο θα συντηρούσε αλλά και θα αύξανε αυτή την δυναμική που έχουμε αποκτήσει ως προορισμός.

Το κόστος για τη συμμετοχή του ΔΛΤ της Κω σ' αυτή την ένωση ανέρχεται στα 10000€ ετησίως, ποσό που θεωρούμε πολύ λογικό σε σχέση με τα οφέλη που εξασφαλίζονται όχι μόνο για το νησί μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Δυστυχώς, και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας προς την σημερινή διοίκηση του ΔΛΤ Κω, αυτή η συνδρομή δεν έχει ακόμα πληρωθεί (εκκρεμεί από το Απρίλιο του 2011) με αποτέλεσμα η Κως να κινδυνεύει από πρωτοπόρος στο τομέα αυτό να καταστεί ουραγός και περίγελος, καταστρέφοντας ότι θετικό έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Η δικαιολογία που προβάλλεται, περί μη έγκρισης του ποσού από το Ελεγκτικό Συνέδριο, πιστεύω ότι αποτελεί πρόφαση αλλά και ένδειξη αδυναμίας της παρούσας διοίκησης του ΔΛΤ Κω να διευθετήσει μια γραφειοκρατική εκκρεμότητα που αφορά ένα τεράστιο ζήτημα για την ανάπτυξη και την οικονομία του τόπου ενώ την ίδια περίοδο δίνει απόλυτη προτεραιότητα σε απόφαση για την προμήθεια 4 κινητών τηλεφώνων.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, ελπίζω ότι με τη δική σας παρέμβαση θα μπορέσει να διευθετηθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει, γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις ένα καλό όνομα αλλά και ταυτόχρονα πολύ εύκολο να το καταστρέψεις.

Με τιμή

ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Κω

με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter