Επιστολή Δ. Γερασκλή προς τον Δήμαρχο για χρηματοδοτούμενο έργο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Προς: κ. Δήμαρχο Κω

Κοιν: Μ.Μ.Ε.

Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την δυσκολία εξεύρεσης πόρων για την υλοποίηση έργων και δράσεων, ικανών να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τόπου.

Είναι δεδομένο ότι ως τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι με σύγχρονες και ώριμες προτάσεις, έτσι ώστε κάθε φορά που μας δίνεται μία ευκαιρία να διεκδικούμε αποτελεσματικά τους πόρους που είναι διαθέσιμοι, είτε από Ευρωπαϊκά είτε από Εθνικά προγράμματα.

Σας γνωρίζω, λοιπόν, ότι είναι σε ισχύ πρόσκληση του ΕΠ Κρήτης και νήσων Αιγαίου 2007 – 2013, με τίτλο «Ανάδειξη και προβολή τοπίων και μνημείων φυσικής κληρονομιάς στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η πρόσκληση απευθύνεται στους δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτεί προτάσεις που περιλαμβάνουν μέτρα και έργα ανάδειξης και προστασίας τοπίων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, πρόληψης και διαχείρισης περιβαλλοντικών κινδύνων καθώς και οργάνωσης οικολογικών διαδρομών και μονοπατιών.

Σας γνωρίζω επίσης ότι την περίοδο 2007-2010, γνωρίζοντας πολύ καλά ως δημοτική αρχή του τέως δήμου Κω, τη διαδικασία διεκδίκησης πόρων και έργων από την Ε.Ε. είχαμε επεξεργαστεί, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πρόταση για την δημιουργία διαδρομών υψηλού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, πρόταση που ταυτίζεται πλήρως με τα ζητούμενα από την προκήρυξη.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, όπως και όλοι οι συνδημότες μας ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν από την δημοτική αρχή Κυρίτση για την χρηματοδότηση αυτής της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είναι όχι απλώς ανταποδοτικά αλλά αποτελούν πραγματικά πολλαπλασιαστή οφέλους για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Έχουμε έτσι την ευκαιρία, τώρα να χρηματοδοτηθούμε ως δήμος για να υλοποιήσουμε ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική ανάπτυξη και οικονομία.

Αρκεί να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υποβληθεί η αίτηση με την ήδη έτοιμη πρόταση.

Σε διαφορετική περίπτωση άλλη μια ευκαιρία, από τις λίγες που θα μας παρουσιαστούν, θα χαθεί και υπεύθυνη θα είναι η δημοτική σας αρχή.

Με τιμή

ΔΑΥΙΔ ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Κω

Με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter