Πολίτες κόντρα στον Καιρό: να τεθεί κατεπείγον θέμα συζήτησης στο Π.Σ. η κατάσταση της Περιφέρειας μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Προς το Σύλλογο Υπαλλήλων της πρώην Ν.Α. Κυκλάδων

Κατεπείγον θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η κατάσταση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Οι "ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" χαιρετίζουν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά της περιοχής μας.

Οι κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, απεργίες που έγιναν και συνεχίζονται στα νησιά μας το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα τη 48ωρη πανεργατική-παλλαϊκή απεργία στις 19 & 20 Οκτωβρίου δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο και δείχνουν την αποφασιστικότητα του λαού μας να ανατρέψει τις πολιτικές που τον οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Μετά την πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου σας, δηλώνουμε την αυτονόητη συμπαράσταση μας στον αγώνα σας, θεωρούμε δίκαια και θεμιτά τα αιτήματα σας και στηρίζουμε τον αγώνα σας με όποιες μορφές εσείς θα προκρίνετε.

Για μας είναι φανερό ότι η εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου-λαιμητόμου, θα σημάνει ουσιαστικά τη διάλυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, πριν καλά-καλά λειτουργήσει και βεβαίως πριν να τεθεί σε εφαρμογή και ο υπό επεξεργασία νέος Οργανισμός. Είναι γνωστό ότι το πολυνομοσχέδιο, πέραν της καταβαράθρωσης των μισθών και των εισοδημάτων των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων, ενταφιάζει οριστικά την όποια προοπτική στελέχωσης της Περιφέρειας, αφού καταργεί τις κενές οργανικές θέσεις που είναι πολλαπλάσιες από τις καλυμμένες, καταργεί επιπλέον και αυτές που θα μείνουν κενές μετά τη συνταξιοδότηση των υπαλλήλων που υπηρετούν σ΄ αυτές, ενώ στερεί από την Περιφέρεια την όποια αναπτυξιακή της προοπτική.

Θεωρούμε αδιανόητη την εφαρμογή του μέτρου της «εφεδρείας», δηλαδή των παράνομων απολύσεων του προσωπικού και δηλώνουμε ότι δεν θα το αποδεχτούμε και θα αντισταθούμε μαζί με τους εργαζόμενους για να ανατραπεί αυτή η πολιτική της υποταγής και της αναξιοπρέπειας.

Συνηγορούμε λοιπόν με όλες τις πρόσφορες μορφές αντίδρασης, συμπεριλαμβανομένου και του κλεισίματος των υπηρεσιών της Περιφέρειας και ζητάμε από τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή να θέσει το θέμα ως κατεπείγον στην ημερήσια διάταξη του περιφερειακού συμβουλίου, που θα γίνει μέχρι τις 31/10/2011, προκειμένου να αναληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις και πρωτοβουλίες.

24/10/2011 Για τους "ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ"

Νίκος Συρμαλένιος

Παύλος Χρυσαφίδης

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter