Ν. Μυλωνάς: στον βρόντο η πρόταση μας για την διαδικασία διαχείρισης του ΕΣΠΑ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Στον βρόντο η πρόταση μας για την διαχειριστικής επάρκειας ΕΣΠΑ του Δήμου ν. Κω

--- Εγκαίρως είχαμε καταθέσει την πρόταση μας που βελτίωνε σαφώς την διαδικασία διαχείρισης του ΕΣΠΑ και θέταμε κάποια διευκρινιστικά ερωτήματα.

1. Ο πρόεδρος δεν αναφέρθηκε καθόλου στην γραπτή πρόταση, ως όφειλε, ενώ δεν απαντήθηκαν τα ερωτήματα μας πλην αυτού που αφορούσε το γιατί η εισήγηση επί του θέματος έγινε από την διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών κι όχι από την διεύθυνση προγραμματισμού, οργάνωσης και ανάπτυξης. Έτσι μάθαμε ότι ακόμη δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης του ΟΕΥ που εκκρεμεί από 28-3-2011 και ότι την ευθύνη της καθυστέρησης την έχει (ως συνήθως) η περιφέρεια!

2. Δεν υπήρξε πολιτική εισήγηση για το θέμα. Η ενημέρωση του δημ. συμβουλίου ήταν μόνο σε επίπεδο διαδικαστικό από υπάλληλο. Δεν μίλησε κανείς από την δημοτική αρχή. Έτσι υποβαθμίστηκε το θέμα συνολικά.

3. Το θέμα υποβαθμίστηκε όμως και από την αξιωματική αντιπολίτευση που περιορίστηκε στις ευθύνες της δημοτικής αρχής για τις καθυστερήσεις.

Το θέμα είναι πολύ σημαντικό για μας.

Έχοντας γνώση του επιπέδου και της ποιότητας της εμπλοκής του δήμου και των υπηρεσιών του στο Γ! ΚΠΣ ζητήσαμε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης σε αυτό το θέμα.

Δεν έχουμε ψευδαίσθηση για το ύψος του ΕΣΠΑ ούτε για τον κυβερνητικό χειρισμό των χρηματοδοτήσεων που θα ευνοήσουν τους ημετέρους.

Όμως εκτιμούμε ότι λογω της διοικητικής αποδιάρθρωσης του κράτους, της κυβέρνησης, των δήμων και των περιφερειών λογω διαρθρωτικών αλλαγών, (μετατάξεων, απολύσεων, μείωση πόρων, ιδιωτικοποιήσεων, του Καλλικράτη) και τη οικονομική δυσκολία των χρονών που ακολουθούν (αδυναμία προετοιμασίας προτάσεων και ιδίας συμμετοχής) θα υπάρξουν αδιάθετες πιστώσεις για έργα υποδομής. Η πρόταση μας είχε αυτό τον σκοπό. Να εξαντλήσει τα περιθώρια που υπάρχουν και που θα δημιουργηθούν, για την απορρόφηση διαθέσιμων ευκαιριών, στηριζόμενοι στην καλύτερη συμμετοχή και την δραστηριοποίηση των πολιτικών και υπηρεσιακών δυνάμεων.

Νίκος Μυλωνάς δημ. συμβ. της Σ.Ε

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter