Δύναμη Αλλαγής: απάντηση για την «Αίγλη»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Όταν περισσεύει το θράσος χάνεται η τσίπα.

Αυτό ισχύει για τον κ. Καϊσερλη, ο οποίος χωρίς ντροπή, προκαλεί πιστεύοντας ότι ξεχάσαμε τη διαχείριση της ΑΙΓΛΗΣ, επί των ημερών του και των διαδόχων του, μέχρι το 2006.

Ίσως η αυτοσυγκράτηση που δείξαμε, όταν παραλάβαμε τη διαχείριση του δήμου το 2007 και τα χρόνια που πέρασαν από την περίοδο της διοίκησης του, να του δημιουργούν την εντύπωση ότι ξεχάσαμε ή ότι παραγράφηκαν όσα έκανε, ή δεν έκανε, με αποτέλεσμα να ζημιώσει το δήμο και τις επιχειρήσεις του με αρκετά λεφτά.

Επειδή φαίνεται ότι με τη τσίπα, χάνει και τη μνήμη του, να του θυμίσουμε τι παραλάβαμε:

Μέχρι το 2007 υπήρχε μόνο κατ' όνομα διοικητικό συμβούλιο που, σπανίως συνεδρίαζε (το ίδιο κάνει και τώρα), όπως και σπανίως ή ποτέ δεν έκανε προϋπολογισμούς, ισολογισμούς και απολογισμούς.

Διαγωνισμοί για τις προμήθειες δεν υπήρχαν.

Από την ΕΔΗΚ διοχετεύονταν λεφτά σε «εργαζόμενους» γεγονός για το οποίο υπάρχει καταγγελία στο ΙΚΑ και πρόστιμο στην επιχείρηση.

Την καφετέρια «δούλευε» εργοδηγός του δήμου, που έπαιρνε και όλα τα επιδόματα της θέσης του στις τεχνικές υπηρεσίες. Να του θυμίσουμε τι έλεγε τότε ο κόσμος της Κω τότε και τώρα για το γεγονός αυτό;

Την ίδια ώρα οι δημοτικοί υπάλληλοι της ΑΙΓΛΗΣ έπαιρναν άλλο μισθό το καλοκαίρι, άλλο το χειμώνα. Πως γινόταν αυτό μόνο ο ίδιος ξέρει!

Ο εξοπλισμός καφετέριας και κινηματογράφων σε άθλια κατάσταση, είχε να αντικατασταθεί, ίσως, από τότε που έγινε δημοτική επιχείρηση.

Τα χρέη σε ασφαλιστικούς φορείς, οι φόροι και τα τέλη παρελθόντων ετών απλήρωτα. Το δε 1998, έτος σκληρής εκλογικής χρονιάς για τον κ. Καϊσερλη, κάποιοι ξέχασαν (;;;) να κάνουν φορολογική δήλωση της επιχείρησης.

Η επιχείρηση λόγω της «καλής» διαχείρισης Καϊσερλη και διαδόχων αναγκάστηκε να πάρει δάνειο 15.000,00ευρώ που πληρώνει ακόμα. Ο λόγος του δανείου μάλλον δεν είναι άσχετος με αντίστοιχες σημερινές υποθέσεις λογιστών που δεν πλήρωναν το ΙΚΑ πελατών τους ενώ εισέπρατταν τα λεφτά.

Ο ΔΗΡΑΣ φαίνεται να έστειλε λεφτά στην ΕΔΗΚ, την ίδια περίοδο, που δεν διασταυρώθηκε ποτέ πόσα έφυγαν και πόσα έφτασαν....

Το κόστος αγορών – πωλήσεων δεν αντιστοιχιζόταν με τίποτα και η επιχείρηση ήταν σε οικονομικό μαρασμό.

Αυτά είναι λίγα από όσα συζητούσε και συζητά ο κόσμος για εκείνη την περίφημη περίοδο της ΑΙΓΛΗΣ την εποχή Καϊσερλη.

Είναι όμως και πολύ λίγα μπροστά σε αυτά που θα βρει ο έλεγχος, που εμείς ζητήσαμε, για όλα τα έτη χρήσης της ΕΔΗΚ, όπως είναι σίγουρο πως ο εκκαθαριστής που υποχρεωτικά πρέπει να μπει στην επιχείρηση έχει πολλά να πει για τη φετινή λειτουργία της...

Να πούμε όμως στον έχοντα ασθενή μνήμη κ. Καϊσερλη τι κάναμε στα τέσσερα χρόνια της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ:

Εκσυγχρονίσαμε τη λειτουργία της επιχείρησης σε όλα τα επίπεδα. Νέοι εξοπλισμοί σε καφετέρια και σινεμά. Σύγχρονη διοίκηση με Δ.Σ. που επιτέλους συνεδρίαζε και αποφάσιζε. Διαχείριση πάνω και όχι κάτω από το τραπέζι.

Αποκαταστήσαμε την απαράδεκτη κατάσταση με τους μισθούς των υπαλλήλων, διπλασιάζοντας το μισθό τους (από 450 σε 900 ευρώ) το χειμώνα, όπως όφειλε η επιχείρηση, για να φτάσει σήμερα στα κατά το νόμο προβλεπόμενα επίπεδα.

Τακτοποιήσαμε, από τον πρώτο χρόνο, με πληρωμές ύψους 80.000,00 ευρώ, τα χρέη που βρήκαμε σε ασφαλιστικές εισφορές, φόρους, ΔΗΦΟΔΩ κλπ. Και ρυθμίσαμε ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Λειτουργήσαμε την επιχείρηση σύμφωνα με τη νομοθεσία πράγμα που γινόταν για πρώτη φορά από συστάσεως της.

Αν θέλει λεπτομέρειες ο κ Καϊσερλης να μπούμε και σε αυτές.

Όμως, την 1/1/2011 παρέλαβε μια επιχείρηση, που σύμφωνα με το λογιστικό γραφείο του αντιδημάρχου του επί των οικονομικών, κ. Α. Γιωργαρά, όχι μόνο ήταν καθαρή στα λόγια αλλά είχε και τακτοποιημένες και δρομολογημένες τις υποχρεώσεις της.

Σήμερα, φαίνεται πως αυτό το αμφισβητεί ο κ. Καϊσερλης, γι' αυτό του στέλλουμε τις εκθέσεις με ημερομηνία 14/12/2010 που υπογράφουν οι συνεργάτες του αντιδημάρχου του, αφού το ιδιωτικό του γραφείο ήταν υπεύθυνο για την οικονομική παρακολούθηση της ΕΔΗΚ τα τέσσερα χρόνια της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Αν πάλι αμφισβητεί τις εκθέσεις, θεωρώντας ότι ήταν λάθος, ή μας έλεγε ψέματα το λογιστικό γραφείο του αντιδημάρχου του, τότε ο ίδιος θα πρέπει να προβληματίζεται...

Όχι εμείς.

Τέλος για την ταμπακιέρα .

Ο κ. Καϊσερλης με την ανακοίνωση που εξέδωσε, ως απάντηση στην ελάχιστη υποχρέωση μας να επιδώσουμε εξώδικο προσπαθώντας να μάθουμε εμείς και η κοινωνία της Κω τι γίνεται στην ΑΙΓΛΗ, παραδέχεται την παράνομη λειτουργία της επιχείρησης.

Αυτό κάνει τη θέση του, τη θέση των συμβούλων του και των κυριών που λειτουργούσαν, ή κατά τον κ. Καϊσερλη είχαν προσληφτεί και εργάζονταν, ακόμα πιο δύσκολη.

Η ευθύνη δεν είναι δική μας.

Μεγάλοι και σώφρονες άνθρωποι, φανταζόμαστε, είναι, ας τις αναλάβουν.

Σε καμιά περίπτωση, όμως εμείς, δε θα μείνουμε θεατές στις παρανομίες, στην κακοδιαχείριση της δημοτικής περιουσίας και στον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ επιχειρηματιών, που δημιουργούν οι πρακτικές του κ. Καϊσερλη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα 1

Εικόνα 2

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter