Ν. Μυλωνάς: για να μη διακοπεί το ρεύμα σε δημότες μας που αδυνατούν να πληρώσουν

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Κω

Θέμα: για να μην κοπεί το ρεύμα σε δημότες μας που αδυνατούν να το πληρώσουν

κ. Δήμαρχε,

Γνωρίζετε ότι η κοινωνία βρίσκεται σε οικονομική δυσπραγία - ιδιαίτερα τα πιο φτωχά στρώματα. Γνωρίζετε ότι οι δημότες μας, ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι, αδυνατούν συχνά να καλύψουν βασικές οικογενειακές δαπάνες διαβίωσης.

Γνωρίζετε επίσης ότι αυτά τα κοινωνικά στρώματα καλούνται να πληρώσουν δυσβάστακτα χαράτσια με τρόπο εξαναγκαστικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Κύριε Δήμαρχε,

Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε αυτή την ανάλγητη φορολογική επιδρομή όχι μόνο να την καταδικάσουμε, αλλά κυρίως να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για να μην κοπεί το ρεύμα σε δημότες μας που αδυνατούν να το πληρώσουν.

Σας είναι γνωστό ότι ήδη οι Δήμοι Νέας Ιωνίας, Ελληνικού, Σαρωνικού, Περιστερίου, Ίλιον, Κορυδαλλού, Λάρισας κ.ά. αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και στηρίζουν των αγώνα όλων όσων αδυνατούν να πληρώσουν την εισφορά, ώστε να μην τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Αναλαμβάνει o Δήμος να προβεί σε δικαστικές προσφυγές για λογαριασμό των δημοτών τους. Θεωρούμε καθήκον και της δημοτικής αρχής να βρεθεί κοντά σε κάθε δοκιμαζόμενο Δημότη.

Σας καταθέσαμε πρόταση, στο δημοτικό συμβούλιο της 14-11-2011, να συζητηθεί το θέμα και να αναλάβει ο Δήμος μια αντίστοιχη πρωτοβουλία ενεργού υποστήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

ΠΡΟΤΑΣΗ:

Ο Δήμος Κω εκδίδει την παρακάτω οδηγία και αναλαμβάνει να προβεί σε δικαστικές προσφυγές για λογαριασμό ν δημοτών του, που αδυνατούν να καταβάλουν την έκτακτη εισφορά ακινήτου, εφ όσον αυτή αντιστοιχεί στην μοναδική τους ιδιοκτησία.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

(ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΔΕΚΟ)

1. Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.

2. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές

β) Πληρωμές ΔΕΚΟ

γ) ΔΕΗ

3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό "ηλεκτρονικής συναλλαγής" και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.

4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)

5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.

6.Φωτοτυπούμε την απόδειξη, το λογαριασμό και την ταυτότητά μας και ερχόμαστε στο Δήμο Κω με τις φωτοτυπίες και με τα πρωτότυπα.

Καλούμε επίσης τις δημοτικές παρατάξεις να υποστηρίξουμε από κοινού το αίτημα για συζήτηση στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Σας ευχαριστούμε

Νίκος Μυλωνάς

δημ. σύμβουλος της Σ.Ε

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter