Η Οικολογική Παρέμβαση για το χαράτσι: ο Δήμος Κω ας δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

*

O ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΝ ΔΕ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί το δήμο της Κω να μιμηθεί τους υπόλοιπους δήμους της Ελλάδος που στηρίζουν τους δημότες που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι της κυβέρνησης για τα ακίνητα (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.). Ο Δήμος Κω ας δείξει το κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να έχει για όσους δημότες έχουν αδυναμία να πληρώσουν αυτό το χαράτσι.

Ο Δήμος Περιστερίου θα προσφύγει με εξώδικο εναντίον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ προκειμένου να μην προχωρήσουν σε διακοπή του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα που επέβαλε η Κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της.

Στη συνεδρίαση που είχαν στις 3 Νοέμβρη, συζητήθηκε εκ μέρους των κατοίκων της Ανθούπολης και του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου, να μην προχωρήσουν σε διακοπή του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα που επέβαλε η Κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της. Ο δήμαρχος Περιστερίου είπε την άποψη του σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και τις ενέργειες της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να συνδράμει στους δημότες.

Επιπλέον δήμοι προστίθενται στον κατάλογο των περιοχών που κινούνται νομικά ενάντια στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., ενώ, στην Αθήνα, έκκληση προς τον δήμαρχο Γ. Καμίνη να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία απευθύνει η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την ιδιότητα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, είχε ήδη από προχθές επισημάνει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν «τουλάχιστον ένα εκατομμύριο χρονίως πάσχοντες» από την πιθανότητα διακοπής στην παροχή του ηλεκτρικού, με δεδομένο ότι πρέπει να συντηρούν στο ψυγείο φαρμακευτικά σκευάσματα ή να λειτουργούν συσκευές που δουλεύουν με ηλεκτρική ενέργεια.

Στην Αθήνα, η «Ανοιχτή Πόλη» επικαλείται σε επιστολή της πρωτοβουλίες που ανέλαβαν άλλοι δήμοι (Ν. Ιωνία, Ελληνικό - Αργυρούπολη, Σαρωνικός, Περιστέρι, Ίλιον, Κορυδαλλός, Λάρισα κ.λπ.) που προσφεύγουν μαζικά για λογαριασμό των δημοτών τους.

Οι παραπάνω δήμοι ασχολούνται με το πρόβλημα των ασθενέστερων συμπολιτών. Ως Οικολογική Παρέμβαση προτείνουμε στο Δήμο Κω να αναλάβει παρόμοιες πρωτοβουλίες για τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες που θα πληγούν περισσότερο από το μέτρο.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter