Συμπαράταξη Ελπίδας: σχόλιο για τον οικονομικό απολογισμό

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 9-ΜΗΝΟΥ 2011

 

Επισημάνσεις της Σ.Ε. για το 9-μηνο έκθεσης υλοποίησης του προϋπολογισμού του 2011

---Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, γι αυτό από την πρώτη 3-μηναια κατάσταση υλοποίησης του προϋπολογισμού του δήμου μας ''κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου'' για να εισπράξουμε την απαξίωση της κριτικής μας.

Σχολιάζοντας τον απολογισμό του Α' εξαμήνου, επισημάναμε την τραγική πορεία των εσόδων και επενδύσεων.

Εικάσαμε, υποθέσαμε και ευχηθήκαμε ότι το Β' εξάμηνο, ότι η κατάσταση θα ήταν καλύτερη, λόγω της καλής (καλή για ποιούς;) όπως λέγεται, τουριστικής σαιζόν.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία από τον απολογιστικό πίνακα του Γ' τριμήνου του 2011 που θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και λαμβάνοντας υπ' όψιν την αυξημένη τουριστική κίνηση , είναι απορίας άξιο , πως ένας προϋπολογισμός που παρουσιάστηκε ως ρεαλιστικός από την δημοτική αρχή, σήμερα 9 μήνες μετά, να βρίσκεται σε ποσοστά υλοποίησης 40% ;

Αναλυτικά :

Τακτικά έσοδα : ποσοστό υλοποίησης 52,58% (αντί του 75%), και συνεχίζοντας με τους ίδιους ρυθμούς θα κλείσει σε ετήσια βαση στο 40%!

Έσοδα παρελθόντων ετών : ποσοστό υλοποίησης 16,50%, πολύ μικρό που ανάγοντας το στο ετήσιο, τα προβλεπόμενα θα υλοποιηθούν κατά 22%!

Επιχορηγήσεις για επενδύσεις: ποσοστό υλοποίησης 16,49% , πάλι κι εδώ τα προβλεπόμενα θα γίνουν έργο κατά ετήσιο ποσοστό 22%!

Επενδύσεις : ποσοστό υλοποίησης 6,41%! Απίστευτο! Η απραξία σε όλο της το μεγαλείο! Στο τέλος του έτους θα μιλάμε για ετήσια υλοποίηση επενδύσεων 9% των προβλεπομένων!

Λειτουργικές δαπάνες 93,59%. Εδώ tamam!!!

Βαδίσουμε με ρυθμούς υλοποίησης σε ετήσια βάσει 40%!

Το πολιτικό συμπέρασμα αυτής της πορείας είναι ότι:

H δημοτική αρχή κάνει απλή διαχείριση με ότι ήθελε προκύψει!

Δεν ασκεί πολιτική σε μια κάποια αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Δεν κάνει ούτε την στοιχειώδη προσπάθεια ορθολογισμού των δαπανών.

Ο κίνδυνος έγινε πραγματικότητα. Αυτά συμβαίνουν όπου η δημοκρατία δεν λειτουργει, αλλά επικρατούν τα μεγάλα λόγια και οι πελατειακές εξυπηρετήσεις.

Διαβάστε εδώ το κείμενο της τρίτης 3-μηνιαιας κατάστασης

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Ομάδα μελέτης των δημοτικών οικονομικών

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter