Νίκος Μυλωνάς: εν αρχή τα σεμινάρια

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Λόγια! Λόγια! Λόγια!

Κακή αρχή του 2012 απο τη δημοτική μας αρχή!

---Πήραμε την πρόσκληση του Δήμαρχου και των Πρόεδρων των 6 Δημοτικών Κοινοτήτων (έτσι δυναμώνει η πολιτική παρουσία τους στις τοπικές κοινότητες κι όχι με την χρηματοδότηση της δράσης τους κ. Δήμαρχε;) για την έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος Κοινωνικής Οικονομίας «ΚΩΣ-ΑΣΠΙΣ».

---Στην συνέχεα αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για την έναρξη της δεύτερης φάσης των γνωστών παρισινών σεμιναρίων, για τα οποία καλό θα ήταν να μάθουμε αν ήταν πιστοποιημένα και αν όσοι τα παρακολουθήσαν πήραν κάποιο επίσημο πιστοποιητικό. Γιατί αν είναι σεμινάρια-αέρας τότε καλό θα ήταν να αναβληθούν, να πιστοποιηθούν από το υπουργείο παιδείας και στην συνέχεια να υλοποιηθούν.

---Κανείς δεν θα διαφωνήσει με τον στόχο που μας προτείνουν στην πρόσκληση: ''να δημιουργήσουμε μία οργανωμένη κοινωνία στην οποία θα κυριαρχούν οι αξίες της Αλληλεγγύης, του Αλληλοσεβασμού & της Αλληλοϋποστήριξης''. Τα ερωτηματικά προκύπτουν αμέσως μετά:

1. Θα γίνει λένε ''Λαϊκό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Έρευνας & Τεχνολογίας «Άγιος Νικόλαος»''.

Χωρίς μελέτη, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς στοιχειώδη τεκμηρίωση αλλά με επιλεγμένο ήδη το όνομα του: «Άγιος Νικόλαος»''! Μακάρι να βοηθήσει ο Άγιος, γιατί αλλιώς έρευνα και τεχνολογία χωρίς χρήμα και συνεργασία με την ΑΡΜΟΔΙΑ επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να υπάρξει.

2. Θα δημιουργηθούν μας λένε ''Σύγχρονες και ανθεκτικές δομές επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Με τοπικά επώνυμα προϊόντα και υπηρεσίες στηριγμένες στις αρχές της συνεργασίας και του συνεταιρισμού''. Ωραία αλλά πως; Μήπως κάτι σαν κι αυτό που έγινε στην ΑΙΓΛΗ; Μήπως με την παραχώρηση σε μορφές αυτοδιαχείρισης των κοινοχρήστων χώρων όπως έγινε στην Ναυκλήρου με τα μπαράκια, στο Σιντριβάνι στο ΞΕΝΙΑ, και στην Ακτή Μιαούλη τώρα;

3. Θα φτιαχτούν λένε ''Δομές για την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη και των επιχειρήσεων''.

Πως αλήθεια; Μήπως αναβαθμίζοντας την Δημοτική Αστυνομία που είναι σε νάρκωση ή μήπως ξεπερνώντας την γραφειοκρατική αντίληψη και την πολιτική σκοπιμότητα που καθηλώνει την υπηρεσία αυτή και δημιουργώντας στην θέση της νέες ιδιωτικές SECURITY υπό την μορφή συνεργατικών και με την χρηματοδότηση του δήμου;

4. Και η τελευταία γραμμή ΜΑΖΙΝΟ του προγράμματος «ΚΩΣ-ΑΣΠΙΣ», οι ''Δράσεις για την διεκδίκηση και απόκτηση τοπικών επιτελικών δημόσιων υπηρεσιών και ανάπτυξης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης''!. ΣΤΟΠ! Σύντροφοι! Μετά το φιάσκο των περί άμεσης δημοκρατίας και περί ηλεκτρονικής διακυβερνήσεως του κ. Γ.Α.Παπανδρεου, και το ναυάγιο της χώρας, η δημοτική μας αρχή καλά θα έκανε να προσγειωθεί.

Δυστυχώς και η νέα χρονιά για την δημοτική αρχή του κ. Καΐσερλη ξεκινά όπως και η προηγουμένη.

Θυμίζουμε τα 6 πρώτα θέματα του πρώτου δημοτικού συμβουλίου του 2011:

1. Ενημέρωση Δ.Σ. για την εξέλιξη υλοποίησης του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης»από τον κ. Δήμαρχο.

2. Λήψη απόφασης για την ένταξη της λειτουργίας του Γηροκομείου της Ι.Μ. Κω στην Πρόνοια του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

3. Λήψη απόφασης για την ένταξη των στρατοπέδων του νησιού στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του Δήμου.

4. Λήψη απόφασης για την ανάληψη πρωτοβουλιών κτιριακής αποκατάστασης των υπηρεσιών του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Υπ. Προστασίας του Πολίτη και του Υπ. Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

5. Λήψη απόφασης για την μεταβίβαση του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων στη ΔΕΥΑΚ.

6. Λήψη απόφασης για τη μεταβίβαση στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κω, της ευθύνης προετοιμασίας και συμμετοχής του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, στις υπό σύσταση ΕΠΕ στα πλαίσια του σχεδίου νόμου για την κοινωνική οικονομία.

Τι υλοποιήθηκε από αυτά; ΤΙΠΟΤΑ!

Λόγια! Λόγια! Λόγια! και απουσία σοβαρότητας.

Νίκος Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter