Δήμος Κω: «Τοπική Αυτοδιοίκηση για Πρωτοετείς»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Ι ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ

Μόνο με ανάμεικτα συναισθήματα θλίψης και συμπόνιας μπορεί να υποδεχθεί κανείς τα δελτία τύπου της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου σχετικά με τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας από τη μία και το πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» του Υπουργείου Εργασίας από την άλλη.

Ποια είναι άραγε «η εξαιρετική στρατηγική και πρακτική» του Δήμου Τρικάλων που δεν γνωρίζει ο Δήμος της Κω;

Τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2011 το Υπουργείο Εργασίας ανακοινώνει, ανά Περιφέρεια και προς κάθε δικαιούχο, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και στους Άξονες Προτεραιότητας 7,8 & 9: «Διευκόλυνση της Πρόσβασης στην Απασχόληση» τη δράση «Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε Τοπικό Επίπεδο μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα».

Ο Δήμος της Κω, ως όφειλε, συμπράττοντας με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ κατέθεσε τη δική του πρόταση αφού πρώτα εξασφάλισε την θετική γνώμη του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που καταψήφισε η Δύναμη Αλλαγής, με την απόφαση 283 στις 24 Ιουνίου 2011 (ΑΔΑ: 4ΑΣΒΩΛΕ-ΝΧΣ). Προφανώς την ίδια διαδικασία ακολούθησε και ο Δήμος Τρικάλων.

Εν συνεχεία, στις 25 Ιουνίου 2011, ο Δήμος Κω και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ συνυπογράφουν το απαιτούμενο μνημόνιο συνεργασίας και το ίδιο πράττει και ο Δήμος Ρόδου, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας.

Συνακόλουθα στις 13 Δεκεμβρίου 2011 η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας με έγγραφό της (Αρ. πρωτ. 1.18919/οικ. 6.4082) προς το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ με θέμα «Αξιολόγηση Προτάσεων για τη Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» αναφέρει: «Από τις προτάσεις και τα αντίστοιχα μνημόνια συνεργασίας, που έχει υποβάλλει ο Φορέα σας με συμπράττοντες φορείς από την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου (Δήμος Κω και Δήμος Ρόδου), έχουν αξιολογηθεί θετικά, ενέργειες συνολικού προϋπολογισμού 947.587,50 €, που αντιστοιχούν σε 915.625,00 € άμεσων δαπανών και 31.962,50 € έμμεσων, για την απασχόληση 293 ατόμων, όπως περιγράφονται στον συνημμένο πίνακα και το επισυναπτόμενο Σχέδιο Απόφασης Ένταξης της Πράξης.

Στον συνημμένο πίνακα, λοιπόν, για το Δήμο της Κω εγκρίνονται 100 άτομα και για το Δήμο της Ρόδου 178.

Επιπλέον στο ίδιο έγγραφο διευκρινίζεται ότι με βάση το άρθρο 36 του πρόσφατου νόμου 4024/27.10.2011 (ΦΕΚ/Α/226/27.10.2011) η διαδικασία της πρόσληψης ωφελούμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας τελεί πλέον υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Επίσης για την πληρέστερη ενημέρωση των συμπατριωτών μας και την εκπαίδευση του επικεφαλής και των στελεχών της Δύναμης Αλλαγής θα θέλαμε να επισημάνουμε πως η μεγάλη διαφορά στον αριθμό των προσλήψεων που φαίνεται να έχει ο Δήμος Τρικάλων προκύπτει από τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος όπου για την Περιφέρεια Θεσσαλίας διατέθηκαν περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ ενώ για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα και Κυκλάδες) διατέθηκαν λιγότερα από 3 εκατομμύρια Ευρώ.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό έγκειται στον τρόπο με τον οποίο ορίζει η ΕΕ τις λεγόμενες περιφέρειες σύγκλισης, ωστόσο δεν θα επεκταθούμε καθώς είναι μάθημα ανώτερου εξαμήνου για τη Δύναμη Αλλαγής (ας περάσει πρώτα τα υποχρεωτικά και βλέπουμε).

Εν κατακλείδι, και ζητώντας συγγνώμη για την μακροσκελή ανακοίνωση, οφείλουμε να επισημάνουμε πως η κοινωνική οικονομία και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) που θεσμοθετήθηκαν με τον Νόμο 4019 του 2011 και την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Κω σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, ουδεμία σχέση έχουν με τα διάφορα προσωρινά προγράμματα απασχόλησης των 600€ που εκθειάζει η Δύναμη Αλλαγής ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν κατάντια για την κοινωνία μας και καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που αναγκάζονται να καταφύγουν σε αυτά.

Η Δημοτική Αρχή με πίστη και αφοσίωση θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να μπορέσουν οι νέοι του νησιού μας να αναπτύξουν τις ικανότητές τους που με τόσους κόπους και θυσίες των οικογενειών τους απέκτησαν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Απόφαση Νο 283

Που έχει καταχωρηθεί στο 15ο Πρακτικό της από 24-06-2011 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, μετά την ματαιωθείσα από 17-06-2011 συνεδρίαση, απόσπασμα του οποίου παρατίθεται, ως ακολούθως:

Σήμερα στις είκοσι τέσσερις (24) μηνός Ιουνίου του έτους 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Κω, συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεών του, μετά την από 17-6-2011 ματαιωθείσα συνεδρίαση ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ (αρθρ. 96, παρ. 2 του Ν. 3463/2006), ύστερα από την υπ' αριθμ. 23973/20-06-2011 νέα πρόσκληση, που εκδόθηκε από τον Πρόεδρο και επιδόθηκε με αποδεικτικό στους Δημοτικούς Συμβούλους, τον Δήμαρχο αυθημερόν, σύμφωνα με τις διατάξεις των αρθρ. 65, 67, 68, και 69 του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α' 87/07-06-2010) και που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του Δήμου Κω, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του αρθρ. 284 του N. 3463/2006 (ΦΕΚ 114/Α/2006) για συζήτηση και λήψη αποφάσεως στα θέματα της ημερησίας διάταξης.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε η Στυλιανή Σούλη υπάλληλος του Δήμου Κω, για την ορθή τήρηση των πρακτικών, όπως προβλέπεται στις διατάξεις των αρθρ. 96 & 97 του ιδίου ως άνω κώδικα.

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, ύστερα από την διαπίστωση απαρτίας, όπου διαπίστωσε ότι σε σύνολο τριάντα τριών (33) Δημοτικών Συμβούλων ήσαν :

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ

1. Δρόσος Βασίλειος

1. Μπαλαλής Ιωάννης,

2. Βασιλειάδης Σπυρίδων

2. Κοπάδης Γεώργιος &

3. Γιωργαράς Αντώνιος

3. Κιαπόκα Καλλιόπη,

4. Κρητικός Ιωάννης

οι οποίοι αν και εκκλήθηκαν νόμιμα, δεν

5. Μήτρου Εμμανουήλ

προσήλθαν, πλην του κ. Μπαλαλή και

6. Νικηταράς Θεοδόσιος

του κ. Κοπάδη, που κλήθηκαν νόμιμα &

7. Καμπουράκης Σταμάτιος

αιτιολογημένα δεν προσήλθαν.

8. Κρητικός Αντώνιος

9. Σιφάκης Ηλίας

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

10. Κιάρης Μηνάς

1. Παπαντωνίου Σεβαστιανός, Κέφαλος

11. Ζερβός Νικόλαος

2. Γιωργαλλής Μιχαήλ, Ασφενδιού.

12. Ρούφα Ιωάννα

(η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Αντιμάχειας

13. Φάκκος Μιλτιάδης

Τσακίρη Καλλιόπη, παρουσιάστηκε κατά την

14. Μαραγκός Σωτήριος - Ευστάθιος

διάρκεια της συζήτησης του 5ου θέματος της Η.Δ.)

15. Φιλιππάκη Κωνσταντίνα

16. Κιλιμάτος Νικόλαος

17. Μαρκόγλου Σταμάτιος

18. Πης Σταμάτιος

19. Κυρίτσης Γεώργιος

20. Φουντωτός Ιωάννης

21. Γερασκλής Δαυίδ

22. Παπαχρήστου – Ψύρη Ευτέρπη

23. Θεωνάς Σταύρος

24. Πάχος Θεόδωρος

25. Σταυρής Βασίλειος

26. Θαλασσινός Παναγιώτης

27. Μυλωνάς Νικόλαος

28. Μακρή Κυριακή

29. Πασσανικολάκης Γεώργιος

30. Μπαραχάνος Αθανάσιος

31. ...........................................

32. ...........................................

33. ...........................................

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου ως συμπράττων φορέας, στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος πήρε τον λόγο θέτοντας καταρχάς υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου την από 14-06-2011 σχετική με το ανωτέρω θέμα εισήγηση του Γραφείου Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον κ. Δήμαρχο για να εισηγηθεί το θέμα.

Ο κ. Δήμαρχος στην εισήγησή του μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής :

«Στο πλαίσιο της πρόθεσης συμβολής στη μείωση της ανεργίας ο Δήμος Κω θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα με τίτλο «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στους Δικαιούχους (που είναι φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), μέσω της πρόσληψης ατόμων (ωφελούμενοι/ες), για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες του νησιού.

Ωφελούμενοι της πράξης θα πρέπει σωρευτικά να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή

Αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν 10.500,00€ το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματος που αποκτήθηκαν από 01-01-2009 έως 31-12-2009) θα προσκομίσουν από τον ΟΑΕΔ, αφού καταχωρηθούν σε ειδική κατάσταση συμμετοχής στην δράση.

Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς ή μετανάστες που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην χώρα μας.

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν στην κοινωνική, οικονομική, οικογενειακή κατάσταση των υποψηφίων ωφελουμένων, αποδεικνύονται με νόμιμα σχετικά δικαιολογητικά και δίνουν προτεραιότητα:

Σε μακροχρόνια άνεργους,

Σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια άνεργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας,

Σε άνεργους νέους έως 30 ετών που αναζητούν εργασία

Ο Δήμος θα συνεργασθεί ως συμπράττων φορέας μέσω σχετικού συμφώνου συνεργασίας με τοπικούς φορείς που πληρούν τις προδιαγραφές του προγράμματος για την εκτέλεση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα με χρηματοδότηση από το εν λόγω πρόγραμμα.

Βάσει των προδιαγραφών του προγράμματος τα έργα κοινωφελούς χαρακτήρα που χρηματοδοτούνται μπορούν να περιλαμβάνουν δράσεις (ενδεικτικά) όπως :

έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας όπως π.χ. διαμόρφωση και

φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση,

δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλους,

καθαριότητα παραλίων περιοχών, καθαρισμούς και μικρές

αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ρεμάτων κλπ

υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κλπ

κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση

χρησιμοποιημένου ρουχισμού,

δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και

παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών

περιοχών,

δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, κ.α

Οι υπηρεσίες του Δήμου αφού κατέγραψαν τις ανάγκες, προετοιμάζουν την κατάθεση των σχετικών προτάσεων με κριτήρια τη βέλτιστη αξιοποίηση του προγράμματος και των αναγκών του νησιού αλλά και των δημοτών.

Βάσει των ανακοινώσεων για το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθούν συνολικά 500 θέσεις εργασίας για το Νομό Δωδεκανήσου.

Στο πλαίσιο του έργου προτείνεται να υλοποιηθούν δράσεις στους τομείς της

Πυροπροστασίας – Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών και στην

Καθαριότητα Παραλιών και Κοινοχρήστων Χώρων

Περιλαμβάνει δύο υποέργα που θα υλοποιηθούν μέσω των παρακάτω επιμέρους δράσεων:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1 : ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Δράση 1.1 : Καθαρισμός ζωνών πυροπροστασίας και δασών από εύφλεκτα και εν δυνάμει αναφλέξιμα υλικά

Δράση 1.2 : Φύλαξη δασών

Δράση 1.3 : Καθαρισμός και διάνοιξη ρεμάτων

ΥΠΟΕΡΓΟ 2 : ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Δράση 2.1 : Καθαρισμός παραλίων

Δράση 2.2 : Καθαρισμός και φύλαξη παιδικών χαρών

Δράση 2.3 : Καθαρισμός κοινοχρήστων – ελεύθερων χώρων

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για λήψη απόφασης:

1. Συμμετοχή του Δήμου Κω ως συμπράττων φορέας στην υποβολή πρότασης υποψηφίου δικαιούχου, στα πλαίσια του προγράμματος: «Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», και έγκριση των προτεινόμενων από τον Δήμο Κω ενεργειών των τομέων παρέμβασης (έγκριση φυσικού αντικειμένου).

2. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Κω, για την υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας».

Ο Πρόεδρος στην συνέχεια απηύθυνε τον λόγο στους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους για να τοποθετηθούν επί του ανωτέρω θέματος (ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΩΣ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΗΣ).

Κλείνοντας ο Πρόεδρος πήρε τον λόγο και αφού κήρυξε την περαίωση της πιο πάνω διαδικασίας, κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει επί της ανωτέρω προτάσεως.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά την περαίωση της ανωτέρω διαδικασίας, της συζήτησης, της ανταλλαγής γνωμών και αφού έλαβε υπόψη του:

1. Τις διατάξεις του αρθρ. 65 του Ν. 3852/2010, (Φ.Ε.Κ. Α' 87/07-06-2010) της Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης.

2. Τις διατάξεις του Ν. 3614/07 «Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013» (ΦΕΚ 267/Α/3-12-2007), όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3840/2010 «Αποκέντρωση, απλοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 – 2013 και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 53/Α/31-03-2010).

3. Την υπ' αριθμ. 32/ΑΠ. 17044/οικ.6.1301/24-05-2011 (ΑΔΑ: 4Α31Λ-ΖΓ) πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Την από 14-06-2011 εισήγηση του Γραφείου Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής του Δήμου Κω.

4. Την εισήγηση του Προέδρου & του Δημάρχου.

5. Τις εισηγήσεις – θέσεις και προτάσεις που κατατέθηκαν και αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια της συζήτησης από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους παριστάμενους συμβούλους.

6. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κατά την οποία προέκυψε ότι, επί τριάντα (30) παρόντων Μελών1, ΥΠΕΡ της προτάσεως εψήφισαν οι δεκαεννέα (19) παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι με μειοψηφούντες τους δημοτικούς συμβούλους : 1. Κυρίτση Γ., 2. Φουντωτό Ι., 3. Κιάρη Μ., 4. Γερασκλή Δ., 5. Θαλασσινό Π., 6. Παπαχρήστου-Ψύρη Ε., 7. Θεωνά Στ., 8. Σιφάκη Η., 9. Κρητικό Αντ., 10. Μυλωνά Ν.,11. Μακρή Κ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι: 1. Κρητικός Ι. και 2. Καμπουράκης Στ., ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής του Δήμου στο ανωτέρω πρόγραμμα με τις επιφυλάξεις τους.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει :

Α) τη συμμετοχή του Δήμου Κω ως συμπράττων φορέας στην υποβολή πρότασης υποψηφίου δικαιούχου, στα πλαίσια του προγράμματος: «Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου»,

Β) τις προτεινόμενες από τον Δήμο Κω ενέργειες των τομέων παρέμβασης (έγκριση φυσικού αντικειμένου).

Γ) την εξουσιοδότηση του Δημάρχου Κω, για την υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας».

Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε η απόφαση αυτή, η οποία έχει καταχωρηθεί στο 15ο πρακτικό της από 24-06-2011 υπογράφεται ως κατωτέρω.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Δήμαρχος Κω

Τα Μέλη

Δρόσος Βασίλειος

Καΐσερλης Κώστας

Βασιλειάδης Σπυρίδων

Γιωργαράς Αντώνιος

Κρητικός Ιωάννης

Μήτρου Εμμανουήλ

Νικηταράς Θεοδόσιος

Καμπουράκης Σταμάτιος

Κρητικός Αντώνιος

Σιφάκης Ηλίας

Κιάρης Μηνάς

Ζερβός Νικόλαος

Ρούφα Ιωάννα

Φάκκος Μιλτιάδης

Μαραγκός Σωτήριος – Ευστάθιος

Φιλιππάκη Κωνσταντίνα

Κιλιμάτος Νικόλαος

Μαρκόγλου Σταμάτιος

Πης Σταμάτιος

Κυρίτσης Γεώργιος

Φουντωτός Ιωάννης

Γερασκλής Δαυίδ

Παπαχρήστου – Ψύρη Ευτέρπη

Θεωνάς Σταύρος

Πάχος Θεόδωρος

Σταυρής Βασίλειος

Θαλασσινός Παναγιώτης

Μυλωνάς Νικόλαος

Μακρή Κυριακή

Πασσανικολάκης Γεώργιος

Μπαραχάνος Αθανάσιος

Πίνακας Δικαιούχων

Έγγραφο: σελίδα 1, σελίδα 2

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter