Οικολόγοι Πράσινοι: επαφές με τις αρχές της Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Χρήστος Σιδέρης,  Δημήτρης Γρηγοριάδης

Ο συντονιστής της ΠΚ Δωδεκανήσου των Οικολόγων Πράσινων Δημήτρης Γρηγοριάδης με το μέλος της ΠΚ και συντονιστή της Περιφερειακής Οργάνωσης Ν. Αιγαίου κ. Χρήστο Σιδέρη είχαν σειρά επαφών με τις αρχές της Κω. Σκοπός ήταν να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα της Κω αλλά και να θέσουν ζητήματα στους επικεφαλής των παρατάξεων.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Γρηγοριάδης συναντήθηκε με το Νίκο Μυλωνά επικεφαλής της παράταξης «Συμπαράταξη Ελπίδας» με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση στο Δήμο Κω αλλά και επιμέρους ζητήματα όπως η διαχείριση απορριμμάτων και τα προβλήματα στο ΧΥΤΑ Κω, η δασική προστασία, θέματα κοινωνικής οικονομίας και το θέμα του κυκλοφοριακού της Κω με έμφαση στο σχέδιο του Δήμου να διπλοδρομήσει την παραλιακή οδό.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Γρηγοριάδης με το Χρήστο Σιδέρη επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Κω κ. Κώστα Καΐσερλη με τον οποίο συζήτησαν θέματα λειτουργίας της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα τα σχέδια της στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, της κοινωνικής οικονομίας και του κυκλοφοριακού.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα σχέδια του Δήμου για τα στερεά απόβλητα τόσο τα οικιακά όσο και τα ξενοδοχειακά με έμφαση στις λύσεις που προσπαθεί να δώσει μέσω της δημιουργίας Μη Κερδοσκοπικών και Κοινωνικών Επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα της ανεργίας και της ετεροαπασχόλησης και της προσπάθειας του δήμου να ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες για συνεταιριστικές επιχειρήσεις του Ν. 4019/2011.

Τα μέλη της ΠΚ διασαφήνισαν τη θέση των Οικολόγων Πράσινων υπέρ της κοινωνικής οικονομίας αλλά με όρους διαφάνειας και με τη συναίνεση της κοινωνίας. Για το θέμα των δημοτικών στερεών αποβλήτων οι εκπρόσωποι της ΠΚ δήλωσαν ότι προέχει η μείωση του όγκου, η επανάχρηση, η κομποστοποίηση και η ανακύκλωση, πράγματα με τα οποία ο Δήμαρχος Κω συμφώνησε. Επανέλαβαν επίσης την αντίθεσή τους στα σχέδια αλλαγής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην παραλιακή οδό και επεσήμαναν ότι είναι υπέρ της πιο φιλικής για τους πεζούς και ποδηλάτες ρύθμισης της κυκλοφορίας.

Κατόπιν, οι εκπρόσωποι της ΠΚ έδωσαν συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ τους οποίους ενημέρωσαν για τις επαφές που είχαν αλλά και για την εκλογική διαδικασία στην οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο κόμμα των ΟΠ. Εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την επίτευξη του στόχου του 3% και την είσοδο στη ελληνική Βουλή και ενημέρωσαν τα ΜΜΕ για την κεντρική εκστρατεία του κόμματος για το εξασθενές χρώμιο στο νερό, που συνοδεύτηκε με μετρήσεις, και τα αποτελέσματά της καθώς και για τις προσπάθειες να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή και στα Δωδεκάνησα.

Μετά τη συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι του κόμματος των ΟΠ συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργο Κυρίτση ο οποίος και τους εξέθεσε τις θέσεις της παράταξής του για τα ζητήματα, με έμφαση στα θεσμικά, που απασχολούν το Δήμο Κω ιδίως κατά τον πρώτο χρόνο της νέας δημοτικής αρχής. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ύπαρξης τριών ξεχωριστών ΔΕΥΑ στο νησί της Κω αφού δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία ενοποίησής τους όπως όφειλε να πράξει η δημοτική αρχή. Επίσης ο κ. Κυρίτσης τοποθετήθηκε επί των θεμάτων που η ΠΚ έθεσε και στο Δήμαρχο και στο κ. Μυλωνά.

Οι συναντήσεις στην Κω θα συνεχισθούν το επόμενο διάστημα με τους επικεφαλής των άλλων δύο παρατάξεων ώστε να σχηματισθεί μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα θέματα του νησιού. Από την άλλη πλευρά θα συνεχισθούν οι παρεμβάσεις της ΠΚ στα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα της Κω.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter