Νίκος Μυλωνάς: η ανάπλαση της πλατείας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Ο κ. Κ είναι και απαίδευτος και ανιστόρητος.

Γι αυτό και είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!!

---Από τα μέσα ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε ότι η δημοτική μας αρχή αποφάσισε την πλήρη ανάπλαση της πλατείας Κονίτσης, και σήμερα είδαμε κιόλας σπασμένα μάρμαρα και σοβάδες. Κρίμα!!!

---Σε μια εποχή περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων ο δήμος μας, αντί να δημιουργεί νέες εγκαταστάσεις, νέες αναπλάσεις και αναγκαίες συντηρήσεις,(ναι! το έργο ήθελε συντήρηση μετά από 20 χρόνια ζωής χωρίς καμία υποστήριξη) προχωρεί χωρίς ''περίσκεψη και χωρίς αιδώ'', δηλαδή χωρίς μελέτες και χωρίς δημόσιο διάλογο στο χάλασμα της πλατείας, που μάλιστα κατασκευάστηκε σε περίοδο δημαρχίας του ιδίου δημάρχου, του απερίσκεπτου όπως αποδεικνύεται από τα έργα του κ. Κ.

---Το έργο εχει σχεδιαστεί από επιστήμονες του Ε.Μ.Πολυτεχνείου στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος, χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκά προγράμματα, και εμπεριέχει νεωτερισμούς στην σχεδίαση που είναι πολύ χρήσιμοι και αναγκαίοι για τον εκσυγχρονισμό και την ανταγωνιστικότητα της εικόνας της πόλης μας.

---Προτείνουμε: στη διενέργεια ενός διαγωνισμού στον οποίο να συμμετάσχουν: αρχιτέκτονες, designer-σχεδιαστές χώρων και μηχανικοί του τόπου μας με σκοπό να δώσουν ιδέες για τη μελέτη και τον σχεδιασμό του χώρου. Την ανάρτηση των προτάσεων τους σε δημόσιο χώρο, τη ψηφοφορία για το καλλίτερο όσον αφορά τη λειτουργικότητα, την αισθητική, το κόστος κ.λ.π. και τη βράβευση του καλλιτέχνη με μια μόνιμη επιγραφή με το όνομά του στον χώρο. Κανένα χρηματικό έπαθλο!!!

---Πιστεύουμε ότι με μια τέτοια διαδικασία, όχι μονάχα για το εν λόγω έργο, αλλά και για κάθε άλλο παρόμοιο, θα κάνουμε κάθε φορά τους συμπολίτες μας ενεργούς, πιο υπεύθυνους, νοιαζόμενους για κάτι που θα έχει σχέση με την ποιότητα ζωής μας. Θα δίναμε την ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης να γίνουν κοινωνοί στα δρώμενα.

Οι όποιες αποφάσεις θα παίρνονταν όχι από τον κ. Κ. στην βαση προσωπικών του δεσμεύσεων απέναντι σε 3 εμπορευόμενους της πλατείας, οι οποίοι δίκην αντιπαροχής αξίωσαν και αξιώνουν την σπάταλη δημοτικού χρήματος σε περίοδο φτωχών αγελάδων, για να εξυπηρετήσουν το στενό ορίζοντα των αντιλήψεων τους για ζητήματα χώρου και στα φτωχο-δρομικά τους συμφέροντα.

Οι αποφάσεις σε τέτοια θέματα παίρνονται από τεχνοκράτες συμβούλους, από φωτισμένους πολίτες, από υπαλλήλους, και ΟΧΙ από το κ. Κ.

Ας ανατρέξουμε στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου των προγόνων μας.

Θα θαυμάσουμε τα αποτελέσματα των έργων τους γιατί οι προσπάθειες πάντοτε συλλογικές και δημοκρατικές.

Ο κ. Κ. είναι και απαίδευτος και ανιστόρητος.

Γι αυτό και είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!!

Νίκος Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter