Νίκος Μυλωνάς: ευτυχώς που υπάρχουν φιλέλληνες

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Όταν στο νησί μας πρόσωπα με πολιτικές ευθύνες παίζουν τάβλι, στη Γερμανία αποδοκιμάζονται!

Όλοι είμαστε στενοχωρημένοι από την πολιτική και οικονομική κατάσταση στο τόπο μας, στην χώρα μας, στο νησί μας. Αγανακτούμε βλέποντας την οικονομική καταβαράθρωση μας και τον περιορισμό της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Όλοι μας θέλουμε να εκτονώσουμε την στενοχώρια μας. Δεν το τολμούμε.

Εδώ στο νησί μας, πρόσωπα με σημαντικές πολιτικές ευθύνες, βρίσκουν ακόμη φιλοξενία παίζοντας ανέμελοι το τάβλι τους, λες και δεν συνέβη τίποτα. ---Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης πήγε στο Βερολίνο 23/01/2012 και μίλησε με θέμα «Η Ελλάδα σε κρίση» -Hellas in der krise-.

Οι εφημερίδες της Αθήνας παρουσίασαν την ομιλία ως σημαντική παρεμβαση. Δεν είχε όμως την ιδία αντιμετώπιση στο Βερολίνο. Κατά την διάρκεια της ομιλίας εκεί, μια νεαρή φοιτήτρια ανέβηκε στο πάνελ των καλεσμένων, δήλωσε ότι «είμαι μέλος της ομάδας Real Democracy Now! Berlin και ζήτησε να κάνει μια σύντομη παρέμβαση στο όνομα της ομάδας». Ο λόγος της δόθηκε. ---«Είναι ιδιαιτέρως προβληματικό να καλείτε εδώ τον Κ. Σημίτη για να μας δείξετε προς τα πού πρέπει να πάει η Ελλάδα. [Ο κ. Σημίτης] έχει μακρύ παρελθόν στην ελληνική πολιτική σκηνή και είναι συνυπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση [χειροκροτήματα] Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός η διαφθορά έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα.

Ο στενότερος συνεργάτης του, Θ. Τσουκάτος, και ο υπουργός του Τ. Μαντέλης παραδέχτηκαν ότι πήραν χρήματα από τη Siemens. Η γερμανική δικαιοσύνη φωτογραφίζει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλο ως αποδέκτη μαύρου πολιτικού χρήματος από την Ferrostahl.»[Ο Σημίτης] ταυτίστηκε με το όραμα της "ισχυρής Ελλάδας". Γι' αυτήν την ισχυρή Ελλάδα θυσιάστηκε ο ελληνικός λαός. Ο ίδιος λαός καλείται σήμερα να πληρώσει για την κατάρρευση αυτού του οράματος.

Ο Κ. Σημίτης ταυτίστηκε με την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη, την ίδια ευρωζώνη την οποία σήμερα αμφισβητεί τόσο έντονα -την ευρωζώνη της κρίσης. Ο Κ. Σημίτης πρέπει, επιτέλους, να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και να αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή» [παρατεταμένα χειροκροτήματα] ----Ο Ντανιέλ κον Μπεντίτ (γνωστός από τον Μάη του 1968), πήρε το λόγο, προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στον ελληνικό λαό, ενώ στα απομαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα που μοίρασε η ομάδα «Real Democracy Now!» εμφανίζεται, αμέσως μετά, ο Κ. Σημίτης να μιλά [κτυπώντας, μάλιστα, και το χέρι στο τραπέζι!] για τη δραχμή: «Και ποιος προσπαθεί σήμερα στην Ελλάδα να ξαναφέρει τη δραχμή; Οι λαϊκιστές. Αυτοί που έχασαν λεφτά. Υπάρχει μια παράταξη επιχειρηματιών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή πτωχεύουν και που όλοι αυτοί θέλουν τη δραχμή. Διότι με τη δραχμή θα αποπληρώσουν αμέσως τα χρέη τους επειδή έχουν τα ευρώ τους στο εξωτερικό. [Η επιστροφή στη δραχμή] είναι μια προπαγάνδα που γίνεται από κάποιους που βρίσκονται στο περιθώριο της οικονομίας, γιατί ήταν οι χειρότεροι επιχειρηματίες. Αυτοί που δούλευαν με απάτες. Αυτοί που ζουν στη διαφθορά». ----

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω», τονίζει μια γυναικεία φωνή στο όνομα της ομάδας «Real Democracy Now!», «ότι δεν ήταν το θέμα της παρέμβασής μας το αν είμαστε υπέρ ή κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη γιατί δεν είμαστε αρμόδιοι να απαντήσουμε σε μια τέτοια ερώτηση. Ακόμα περισσότερο δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει ο κ. Σημίτης και αυτό ήταν το νόημα της παρέμβασής μας. Αν θέλετε να μάθετε τι θέλει ο ελληνικός λαός πρέπει πρώτα αυτός ο λαός να εκφράσει τη βούλησή του. Η κυβέρνηση που επέβαλε το μνημόνιο εκλέχτηκε για να εφαρμόσει ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα.

Και η παρούσα, κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχουν το ΠαΣοΚ, η Νέα Δημοκρατία, ακροδεξιοί και αντισημίτες, δεν έχει καν εκλεγεί. Όταν ο ελληνικός λαός κατεβαίνει στους δρόμους για να εκφράσει πραγματικά τη γνώμη του έρχεται αντιμέτωπος με ωμή αστυνομική βία [χειροκροτήματα]. Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει πώς μπορεί η Ελλάδα να επαναπροσδιοριστεί, τότε θα έπρεπε, αντί να διοργανώνετε πάνελ με τον Κ. Σημίτη, να δραστηριοποιηθείτε ώστε να πέσει αυτό το αυταρχικό καθεστώς» [παρατεταμένα χειροκροτήματα].

** Ολόκληρο το σχετικό βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο http://www.youtube.com/watch?v=qOgHLUxCpI4.

Ευτυχώς που υπάρχουν πάντα οι ...Φιλέλληνες!!!

Νίκος Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter