Η Συμπαράταξη Ελπίδας για την παγκόσμια μέρα υδροβιοτόπων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Τα λόγια περιττεύουν! Σιγή νεκροταφείου και απουσία κάθε πολιτικού ενδιαφέροντος από μέρους της δημοτικής αρχής για τα προβλήματα διαχείρισης των υγροβιοτόπων του νησιού μας. Πλήρης και ολοσχερής εγκατάλειψη τους! Συνολικά η κοινή αίσθηση είναι ότι διανύουμε στην εποχή της κόλασης για τα περιβαλλοντικά ζητήματα στο νησί μας!

Θέτουμε τα AΜΕΣΑ ζητήματα:

1. Το κλείσιμο του υγροβιότοπου ΨΑΛΙΔΙΟΥ. Από το 2008 δεν λειτουργει το γραφείο του υγροβιότοπου ενώ οι εγκαταστάσεις του ρημάζουν από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία.

2. Η εγκατάλειψη του ευρωπαϊκής σημασίας υγροτόπου της Αλυκής Τιγκακίου-Κω! Η συνολική υποβάθμιση της περιοχής, οι παράνομες χρήσεις γης σε επαφή με τον χώρο, οι πλήρως κατεστραμμένες εγκαταστάσεις του και τα σκουπίδια πνίγουν το άλλοτε περίφημο...''αλάτι της γης μας''

3. απουσία συνεργασίας Δήμου με τους εθελοντές πολίτες. Αντίθετα εχει δημιουργηθεί πολιτικό κλίμα δυσπιστίας ανάμεσα στους δραστήριους περιβαλλοντικά πολίτες και την δημοτική αρχή, η οποία έχει την ίδια πολιτική με τους προηγούμενους για τα συστήματα υγροβιότοπων του νησιού μας.

Θέτουμε τα το αυτονόητα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ζητήματα της:

1. Διαχείριση των υγροβιότοπων του νησιού μας με την δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης υγροβιότοπων Κω.

2. Εφαρμογής των διατάξεων που προβλέπει ο νόμος Φ.Ε.Κ. 571Δ/6-7-06 για την προστασία της περιοχής του υγροβιότοπου ΨΑΛΙΔΙΟΥ (εντός 5-ετίας αποζημίωση των θιγομένων ιδιοκτησιών που ευρίσκονται στην ζώνη (Π.Ζ.2) που απαγορεύεται η δομηση. Πρόκειται για 104 στρέμματα, 4 κτηματομερίδων που ανήκουν σε 12 φυσικά πρόσωπα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες, οι οποίες κακώς δεν έχουν αρχίσει μέχρι σήμερα).

3. Προστασία με σεβασμό των χρήσεων γης και καθαρισμός της Αλυκής Τιγκακίου.

3. Προστασία της ΛΑΜΠΗΣ! Η Λάμπη είναι μη αναγνωρισμένος υγροβιότοπος και με αναθεώρηση της ΖΟΕ 4 του Δήμου Κω πρέπει να αναδειχθεί ως περιοχής με περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες και υψηλής παραγωγικότητας στα πλαίσια της αναγκαίας πια παραγωγικής αναδιάρθρωσης στο νησί μας.

4. Της απαγόρευσης του κυνηγιού σε απόσταση ενός χιλιόμετρου από τους 2 υγροβιότοπους

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter