Συμπαράταξη Ελπίδας: κάτω του 50% η υλοποίηση του δημοτικού προϋπολογισμού

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Η υλοποίηση του δημοτικού προϋπολογισμού 2011 κάτω του 50%!

Το πιστοποιει η 4η -τριμηνιαία έκθεση

Σε όλους του προηγούμενους 3-μηνιαίους απολογισμούς σημειώναμε τις αποκλίσεις υλοποίησης του προϋπολογισμού. Κατηγορηθήκαμε από τα στελέχη της δημοτικής αρχής ότι λαϊκίζουμε!! Η 4η τριμηνιαία έκθεση του προϋπολογισμού του 2011 μας επαλήθευσε!!!

1. ΕΣΟΔΑ: Το κονδύλι των Τακτικών εσόδων υπολείπεται του προϋπολογισθέντος κατά 3.800.000,00! Οι Εισπράξεις παρελθόντων ετών που βεβαιώθηκαν για πρώτη φορά ανέρχονται σε ποσοστό υλοποίησης 50,93% κι αυτό χάρις στην τελευταία ρύθμιση με χαριστικούς όρους που επέβαλε η κυβέρνηση!! Το τραγικότερο όλων στο σκέλος το εσόδων βρίσκεται στα βεβαιωθέντα από προηγούμενα έτη, από το ποσό των 17.300.000,00 ευρώ, εισπράχτηκαν μόλις 861.568,35 ευρώ ή ποσοστό 4,98%, παρά την τελευταία ρύθμιση!!

Για τον κωδικό αυτό είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο τα ανείσπραχτα ποσά μετά και την οριστικοποίηση των ποσών του ισολογισμού να ξεπεράσει τα 20.000.000,00 ευρώ! Είναι ακατανόητο το κονδύλι αυτό να βρίσκεται στο 40% του προϋπολογισμού. Η σκέψη μας πάει στην λίστα των βεβαιωμένων του Δημοσίου.

Ζητήσαμε και ακόμα περιμένουμε την λίστα των οφειλετών.

Είναι επιβεβλημένο αυτό να γίνει άμεσα ,έτσι ώστε να κινητοποιηθεί ο κοινωνικός μηχανισμός πίεσης προς τους οφειλέτες και προς τους πολιτικούς διαχειριστές.

2. ΕΞΟΔΑ: Στο σκέλος των εξόδων-δαπανών το σημαντικότερο κονδύλι «Αμοιβές Προσωπικού» εμφανίζεται μειωμένο και αυτό οφείλεται όχι στην περιστολή δαπανών αλλά στις μειώσεις του μνημονίου. Αυτό κάθε άλλο παρά ορθολογισμό αποτελεί αφού δεν γίνεται σύνδεση κόστους-ωφέλειας των κάθε είδους δαπανών.

Οι Επενδύσεις !! Γίνεται τόσος λόγος για ανάπτυξη και οι επενδύσεις βρέθηκαν με συνολικό ποσοστό υλοποίησης 19,21%! Σε απόλυτους αριθμούς από τα 16.000.000 ευρώ του προϋπολογισμού υλοποιήθηκαν μόνο 3.000.000,00 ευρώ !!!

3. Συμπερασματικά για το 2011, η υλοποίηση του προϋπολογισμού σε ποσοστά κάτω του 50% μόνο θλίψη προκαλεί. Σημαίνει απουσία πολιτικής στα οικονομικά ζητήματα, υποστελεχωση οικονομικών υπηρεσιών, απουσία διοικητικής επάρκειας, έλλειψη ενδιαφέροντος για μια ουσιαστική και αναπτυξιακή διαχείριση των οικονομικών του δήμου μας.

Με βάσει τα προαναφερθέντα έχουμε το δικαίωμα να καταγγείλουμε την δημοτική αρχή για απλή διαχειριστική πολιτική κακής ποιότητας, χωρίς καμία αναπτυξιακή κατεύθυνση και τεράστια αβεβαιότητα για το μέλλον του δήμου μας.

4. Μόνο ένας δρόμος υπάρχει: η νέα σαφής πολιτική ανακοστολόγησης των δημοτικών υπηρεσιών και αναθεώρησης του ΔΗΦΟΔΩ που να στοχεύουν στην αύξηση των ιδίων πόρων του δήμου μας που θα συνοδεύεται με δυνάμωμα όλων των υπηρεσιών και ιδιαίτερα των οικονομικών ώστε να κινούνται χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις στην βαση υλοποίησης συγκεκριμένων και προκαθορισμένων στόχων.

Για την μη υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2011 υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και υπηρεσιακές ανεπάρκειες. Για την υλοποίηση ή όχι των στόχων ευθύνη έχουν οι πολιτικοί διαχειριστές.

Η Ομάδα μελέτης των δημοτικών οικονομικών της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter