Ν. Μυλωνάς: ναι στην απεργιακή κινητοποίηση!

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Η νέα δανειακή συμφωνία είναι λεόντειος!

Ναι στην απεργιακή κινητοποίηση!

Όλες οι πληροφορίες στο εσωτερικό και στον κόσμο μιλούν γι αυτό.

Οδεύουμε σε ζοφερές μέρες. Μην νομίζετε ότι το ενστερνιζόμαστε μόνο κάποιοι περίεργοι «εγχώριοι αμετανόητοι αριστεροί».

1. Αδιανόητη θεωρεί την επίτευξη του νέου σεναρίου της τρόικας για την ελληνική οικονομία ο διεθνούς φήμης καθηγητής οικονομικών, Πολ Κρούγκμαν, σε σημερινό του σύντομο άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας New York Times. Παραθέτοντας τα στοιχεία που επικαλείται το σενάριο της τρόικας, ο νομπελίστας καθηγητής εξηγεί ότι είναι αδύνατο η ελληνική οικονομία από τη βαθιά ύφεση να καταφέρει να περάσει σε πρωτογενή πλεόνασμα άνω του 4% το 2014.

2. Πρόσφατο άρθρο του ανταποκριτή των Financial Times στην Washington, Alan Beattie λέει : «Μια φτωχή χώρα της περιφέρειας ενθαρρύνθηκε να γίνει μέλος μιας κακοσχεδιασμένης νομισματικής ένωσης των πλούσιων χωρών οι οποίες κυριαρχούσαν σε αυτήν. Αυτές οι χώρες, αφού επέβαλαν κανόνες δανεισμού για τους συμμετέχοντες στην νομισματική τους ένωση, ήταν οι πρώτες που τους παραβίασαν. Και το έκαναν χωρίς να υποστούν καμία συνέπεια. Λόγω εφησυχασμού και αναποτελεσματικών κανόνων στις χρηματαγορές, και δεδομένης της έλλειψης επενδυτικών ευκαιριών στις αργοκίνητες οικονομίες τους, ενθάρρυναν τις τράπεζές τους να δανείζουν χωρίς μέτρο στην χώρα αυτή. Κι όταν αυτά τα δάνεια «έσκασαν», οι κυβερνήσεις των πλούσιων κρατών έτρεξαν να διασώσουν τις τράπεζές τους φορτώνοντας με νέα δάνεια την ελλειμματική κυβέρνηση της περιφέρειας. Αργότερα απαίτησαν και την τοποθέτηση τοποτηρητή στην χώρα αυτή με νομική ισχύ να προβαίνει σε κατασχέσεις φόρων από τους πολίτες της.»

Το ερώτημα είναι: Οι βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν την νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών, (δεύτερη φορά σε 2 χρόνια), με τι ψυχολογικό τέχνασμα θα πείσουν τον εαυτό τους ότι υπερψηφίζοντάς την κάνουν καλό στον τόπο; Πάλι θα αποφύγουν να την διαβάσουν;

Εμείς σαν πολίτες πρέπει να διαμαρτυρηθούμε.

Είναι το ελάχιστο μπροστά στην σχεδιασμένη καταστροφή μας προς χάριν του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου

Για την Συμπαράταξη Ελπίδας Ν. Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter