Φτάνει πια να αυτό-μαστιγωνόμαστε

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

-se13212

"Φτάνει πια να αυτό-μαστιγωνόμαστε.

Να δικαιώνουμε τις όποιες αξιώσεις και αιτιάσεις των «εταίρων» μας."

Διαβάσαμε και ακούσαμε πολλές δηλώσεις αυτές τις μέρες. Μερικές παίζουν τον ρόλο των ιστορικών πράξεων που χαράζουν τις συνειδήσεις μας.

Κρατούμε την δήλωση του βουλευτή Σπύρου Κουβέλη γιατί ήταν τραγικά προσωπική, απευθυνόμενος σε άπτωτο ενικό πρόσωπο στον πρόεδρο του κόμματος του, λέει:

''Η οποιαδήποτε σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους «εταίρους» μας έχει χαθεί.

Ναι, φταίει και η Ελλάδα που για λόγους που όλοι μας γνωρίζουμε καλά.

Φτάνει όμως πια να αυτό-μαστιγωνόμαστε. Φτάνει πια Να δικαιώνουμε τις όποιες αξιώσεις και αιτιάσεις των «εταίρων» μας.

Σήμερα, εκείνοι μας προτείνουν ένα πρόγραμμα που έχει στη ρίζα του την κακοπιστία, την αδιαφορία για το μέλλον της Ελλάδας, και κοιτάζει μόνο να περιορίσει τις δικές τους ζημιές.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσω το απίστευτο πρόγραμμα που οδηγεί σε στραγγαλισμό την οικονομία και εξαθλίωση την κοινωνία, χωρίς να δίνει ούτε μια προοπτική; Πως είναι δυνατόν να πιστέψω ότι οι «εταίροι» μας δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν γίνεται σε δυο χρόνια να αλλάξουν όλα τα επί δεκαετίες κακώς κείμενα σε μια χώρα, και ιδίως νοοτροπίες που χρειάζονται γενιές για να αλλάξουν;

---Είναι πια ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφέρονται για την προοπτική της Ελλάδας. Με τα μέτρα και τις συμφωνίες που εκβιαστικά απαιτούν, οδηγούν τις Ελληνικές οικογένειες στην πτώχευση, ενώ τεχνητά κρατούν τη χώρα εκτός στάσης πληρωμών, για να περιορίσουν τις δικές τους ζημιές και την περαιτέρω αποσταθεροποίηση των διεθνών αγορών από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία.

Όμως, την εξαθλίωση των Ελληνικών νοικοκυριών, την εκτόξευση της ανεργίας, τη μαζική φυγή των νέων και των ικανότερων Ελλήνων στο εξωτερικό, την αδυναμία των συνταξιούχων να καλύψουν τις ανάγκες τους και να αγοράσουν τα φάρμακα τους, όλα αυτά τα πετυχαίνουμε και μόνοι μας, χωρίς τη στήριξη των «εταίρων» μας.

Οι όροι και οι συνθήκες εγκλωβίζουν την Ελλάδα σε μια προοπτική εξάρτησης και αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της χώρας για όφελος τρίτων, ενώ η υπαγωγή στο Βρετανικό δίκαιο εξασφαλίζει ότι στην πιθανή, δυστυχώς, περίπτωση μιας μελλοντικής στάσης πληρωμών, παραδίδουμε αμαχητί την Ελλάδα στους δανειστές της.

Η μόνη προοπτική είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής από τις ίδιες τις δικές μας δυνάμεις μας. Τόσο η δική μας κυβέρνηση όσο και η κυβέρνηση συνεργασίας απέτυχαν παταγωδώς σε αυτό, για να μην αναφερθώ στις προηγούμενες που έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση.''

Αυτή την τόσο σημαδιακή μέρα για την ζωή μας και τον τόπο μας, θεωρούμε χρέος μας να εκδηλώσουμε την συμπαράσταση μας στους Δωδεκανησίους ανεξάρτητους πλέον βουλευτές κκ. Μ. Ιατρίδου και Γ. Κασάρα γιατί άντεξαν σε τόσες και σε άλλες τόσες πιέσεις και δεν ψηφίσαν την χρεωστική κάρτα που δένει την χώρα μας στα χέρια του διεθνούς τοκογλυφικού τραπεζικού κεφαλαίου, δίνοντας έκφραση σε τόσους και τόσους Δωδεκανησίους πολίτες που βλέπουν την τραγωδία της λεηλασίας και της ακραίας φτώχειας, να σκεπάζει την Ελλάδα.

Για την Συμπαράταξη Ελπίδας Ν. Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter