Αυτό το καλοκαίρι είναι σημαδιακό για την ζωή των επόμενων χρόνων στο νησί μας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

1 2 3 4 5 6

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

'' Αυτό το καλοκαίρι είναι σημαδιακό για την ζωή των επόμενων χρόνων στο νησί μας.''

Διαφωνούμε με την μνημονιακή πολιτική.

Όμως από δω και περα θα ζήσουμε με τους περιορισμούς της, τις αγκυλώσεις και τις διαστροφές της. Μια από τις διαστροφές, η πιο σημαντική, είναι η αυτό-δυσφήμιση, η αυτοκαταστροφική αποδοχή της συλλογικής αναξιοπιστίας και ανικανότητας, με ευθύνη της κυβέρνησης Παπανδρέου. Σήμερα στην Ευρώπη τα μεγάλα συμφέροντα και ο λαϊκισμός των πολιτικων δυνάμεων που έχουν συμφέρον από την επιβολή της μνημονιακης πολιτικής στην Ελλάδα, έχουν επιβάλει την άποψη ότι είμαστε χώρα διεφθαρμένων, τεμπέληδων και απροσαρμόστων.

Αυτό εχει συνέπειες στην οικονομία μας. Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές ακούνε σήμερα για Έλληνες και Ελληνικά προϊόντα και αποστρέφουν το πρόσωπο τους.

Σήμερα το μεγαλύτερο πολιτικό ζήτημα δεν είναι η ρευστότητα και η ανταγωνιστικότητα. Είναι η αναστύλωση του κύρους της χώρας, των εργαζομένων, της παραγωγής και γενικά των πολιτών και των θεσμών της.

Εδώ θα δοκιμαστούμε σε πρώτο επίπεδο. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα από την Κω. Όμως έχουμε καθήκον να συμμετάσχουμε ως άτομα, ως παραγωγοί, ως επιχειρήσεις και ως δήμος στα στενά οικονομικά πλαίσια όλων μας στην βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Αυτό σε επίπεδο ατόμων, παραγωγών, επιχειρήσεων θα γίνει. Εκεί που υπάρχει το πρόβλημα είναι στην πολιτική. Στην περίπτωση μας στον Δήμο.

1.Περπατούμε στο λιμάνι. Η έλλειψη οργάνωσης, ανανέωσης των εγκαταστάσεων και των εξοπλισμών αστικού περιβάλλοντος, καθαριότητας, τάξης και λειτουργικότητας κυριαρχεί. Κοντά σε αυτά: σπασμένες πλάκες πεζοδρομίου, σπασμένα πίλαρ, αφημένο το πράσινο, παράνομο παρκάρισμα, σπασμένα φωτιστικά, το τέρμινα ασυντήρητο, κλπ. ας κρατήσουμε το φωτιστικό της φωτογραφίας. Σπασμένος ο προβολέας που φώτιζε το κάστρο από πέρυσι με τα καλώδια να κρέμονται δεμένα πρόχειρα στο κατασκουριασμένο σιδερένιο στύλο ο όποιος είναι χωρίς το φαναράκι του, χωρίς την λάμπα με τα ηλεκτρολογικά καλώδια να κρέμονται στον αέρα. Αυτή η εικόνα είναι έτσι εδώ και 2 καλοκαίρια!!! Αυτή η εικόνα συμβάλλει στην επιβεβαίωση της εικόνας διάλυσης της χώρας. Κοστίζει ελάχιστα για να αλλάξει. Λιγότερο από όσο κοστίζουν οι αποζημιώσεις του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβούλιου του Λιμενικού Ταμείου.

2.Δημοτικός δασικός χώρος αναψυχής Πυλίου, στο Κονιαριό, μεταξύ Αμανιου και Λαγούδι. Μόλις πριν 5 χρόνια ξοδεύτηκαν χρήματα για την μετατροπή του σε χώρο αναψυχής. Σήμερα οι εγκαταστάσεις ασυντήρητες, εγκαταλελειμμένες σαπίζουν και συμβάλλουν στην αρνητική εικόνα. Κοστίζει ελάχιστα για να αλλάξει. Λιγότερο από όσο κοστίζουν δυο δημοτικά συμβούλια.

3.Κάστρο Αντιμάχειας. Το 1992 ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα για να βελτιωθεί ο χώρος και να ζωντανέψει. Καθαρισμός, διευθέτηση εσωτερικών δρομολογίων, πινακίδες πληροφοριών, χώρος τουαλετών και αναψυκτήριου, χώρος εκδηλώσεων, περίφραξη, φωτισμός κλπ. Η εγκατάλειψη, η απουσία στοιχειώδους σεβασμού στην Ιστορία και στο δημόσιο χρήμα και έλλειψη σεβασμού στους επισκέπτες του χώρου είναι εγκληματική. Ωραία! φταίει η Αρχαιολογία! Κόστιζε όμως ελάχιστα η ετήσια συντήρηση του από τον Δήμο! Λίγος πατριωτισμός χρειάζονταν! Σήμερα η κατάσταση είναι προσβλητική και πρέπει να αλλάξει. Κοστίζει λιγότερο από την συμμέτοχη του Δήμου σε ένα τουριστικό συνέδριο.

Ας αφήσει τα λόγια η δημοτική αρχή και τις ανόητες πρωτοβουλίες όπως αυτή του δρόμου στα ΘΕΡΜΑ κι ας σκύψει πάνω στα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας με λογισμό και περίσκεψη. Αυτό το καλοκαίρι είναι σημαδιακό για την ζωή των επόμενων χρονών στο νησί μας. Στην γειτονική Κάλυμνο, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα 50 οικογένειες μετανάστευσαν στο Ντάργουιν της Αυστραλίας.

Για την Συμπαράταξη Ελπίδας Ν. Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter