Δήλωση Γ. Νικητιάδη για τη διδασκαλία μαθημάτων Ιστορίας και Ιατρικής στην Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Την οργάνωση διδασκαλίας μαθημάτων της Ιστορίας της Ιατρικής για το καλοκαίρι στην Κω (θερινό σχολείο – summer school), χαιρετίζει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης μετά από συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Π. Τσάρτα, ο οποίος του ανακοίνωσε την απόφαση του Πανεπιστημίου και ζήτησε τη συμπαράστασή του.

Ο κ. Νικητιάδης, που ως γνωστόν είχε ξεκινήσει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου την προσπάθεια δημιουργίας Σχολής Επιστημών Υγείας στην Κω, θέμα για το οποίο είχε ληφθεί και σχετική απόφαση από τη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μαθήματα που θα γίνουν στην Κω και υπογράμμισε ειδικότερα τα εξής :

«Το γεγονός ότι το καλοκαίρι, θα έρθουν στην Κω γιατροί προκειμένου να διδαχθούν το μάθημα της ιστορίας της ιατρικής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα γι αυτό που εδώ και καιρό αγωνιζόμαστε να πετύχουμε. Να δημιουργηθεί δηλαδή στην Κω Σχολή Επιστημών Υγείας όπως ακριβώς αποφασίστηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μια απόφαση που παραμένει σε απόλυτη ισχύ και όχι μόνο δεν έχει ακυρωθεί, αλλά υποστηρίζεται θερμώς και από τον νέο πρύτανη κ. Π. Τσάρτα.

Χαιρετίζω το γεγονός της έναρξης των μαθημάτων και επιθυμώ εκ μέρους του Κωακού λαού να ευχαριστήσω τόσο τον Πρύτανη κ. Τσάρτα, όσο και τον αντιπρύτανη κ. Γκιάλα καθώς και τον πρόεδρο του Δ.Ι.Ι.ΚΩ. κ. Στέφ. Γερουλάνου για τη στήριξη αυτής της προσπάθειας.»

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter