214 χιλιάδες Ευρώ για την «ΚΩΣ-ΑΣΠΙΣ»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Με 214 χιλιάδες Ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η πρόταση της Αναπτυξιακής Σύμπραξης του Δήμου Κω και φορέων του νησιού μας «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ ΕΚΟ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ» σύμφωνα με την αξιολόγηση των προτάσεων που κατατέθηκαν στην Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η πρόταση αφορά στην κατάρτιση και την απασχόληση ειδικών ομάδων του πληθυσμού που για διάφορους λόγους αδυνατούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας (ΑΜΕΑ, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, πρώην χρήστες ουσιών, αθίγγανοι κ.α.). Η επιτυχής εφαρμογή και ολοκλήρωση του προγράμματος θα έχει ως αποτέλεσμα την επανένταξη των ωφελούμενων στην αγορά εργασίας μέσω της δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων του Ν. 4019/2011.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία καθώς ο Δήμος της Κω είναι από τους ελάχιστους ανά την Ελλάδα που κατάθεσαν ανάλογη πρόταση και ο μοναδικός στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο άρτιος επιστημονικός σχεδιασμός των δράσεων του Ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΩΣ-ΑΣΠΙΣ», που υποστηρίζονται εξ ολοκλήρου από το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας μέσω της Υπηρεσίας Προγραμματισμού έχει αναδείξει το Δήμο μας σε πρωτοπόρο και στον νευραλγικό τομέα της καταπολέμησης της ανεργίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter