Νίκος Τσακίρης: ταφόπλακα στην τοπική κτηνοτροφία ο νόμος 4056/2012

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Όταν κάτι δεν το αγαπάς, δεν το σκέφτεσαι και δεν το φροντίζεις και είναι φυσικό αυτό να μαραζώσει και τελικά να πεθάνει. Αυτό συμβαίνει και στην Κω στον πρωτογενή τομέα τις τελευταίες δεκαετίες με τους ίδιους πάντα πρωταγωνιστές σε κυβερνητικό επίπεδο: το ΠΑΣΟΚ και τον εκπρόσωπο του σε τοπικό επίπεδο, που κατά τύχη είναι ο κ. Καίσερλης .

Οι ίδιοι που ήταν την δεκαετία του '90 που έκλεισαν όλα τα εργοστάσια της επεξεργασίας της ντομάτας, και μαράζωσε η γεωργία στην Κω .

Στις μέρες μας είναι ανθηρή μικρο-κτηνοτροφία που αριθμεί ένα σημαντικό αριθμό ζωικού κεφαλαίου δέχτηκε ένα πλήγμα με το νόμο 4056/2012 που βάζει την ταφόπλακα στην τοπική κτηνοτροφία.

Σαν παράταξη είχαμε στείλει έγγραφα και κάναμε μία έκθεση όταν ψηφιζόταν ο νόμος να μειωθούν στο ελάχιστο οι αποστάσεις από υπάρχοντα ξενοδοχεία. Στην ουσία ζητούσαμε να πάρουν άδεια όλες οι κτηνοτροφικές μονάδες , διότι η δική μας κτηνοτροφία είναι η ημισταβλισμένη . Όμως ο νόμος κ βάζει σαν ελάχιστη απόσταση τα 320 μέτρα , γεγονός που οδηγεί στο κλείσιμο αρκετές από τις υπάρχουσες μονάδες . Ας μην χαριεντίζονται και μην περιφέρονται αριστερά και δεξιά οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διότι και οι δύο μαζί ψήφισαν τον νόμο.

Πριν λίγες μέρες εργαζόμενοι έκλεισαν τα σφαγεία δικαιολογημένα, διότι υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις και γιατί λειτουργούσαν στα όρια της νομιμότητας. Η δημοτική αρχή είπε ότι έκλεισαν για συντήρηση , η αλήθεια όμως είναι ότι έκλεισαν σαν ένδειξη αδιαφορίας της προς τον χώρο και τους υπαλλήλους. Τα πράγματα δεν μπορούν να προχωρούν όπως –όπως , ίσα-ίσα για να καλύπτουμε την ανάγκη για σφάγεια .

Ενώ η δημοτική αρχή δήλωνε πως έχει πρόβλημα να πληρώσει ένα ποσό για τις ανάγκες των σφαγείων, ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία τους, μόλις βρέθηκε η ομάδα για να συσταθεί μια Κοινωνική Επιχείρηση αμέσως βρήκε τα χρήματα και αύριο, λένε, θα λειτουργήσουν!

Αυτός είναι ο στόχος που έχει ο κ.Καίσερλης για την κτηνοτροφία. Να δημιουργήσει μια συνεργατική και στην ουσία να ξεμπερδεύψει με την κτηνοτροφία και με την επένδυση των σφαγείων που κόστισε στον Κωακό λαό γύρο στο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Η παράταξη μας έχει κάνει πολλές προτάσεις για την στήριξη του πρωτογενή τομέα και κυρίως της κτηνοτροφίας , μέσω του εκσυγχρονισμού και της επέκτασης τους σε νέα προϊόντα και νέες υπηρεσιες, ώστε να. στηρίξει πολλές τις αγροτικές οικογένειες και να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση του νησιού.

Γενικότερα οι υπό ίδρυση κοινωνικές συνεταιριστικές Επιχειρήσεις περιμένουν να πάρουν ένα ακίνητο του δήμου για να ασκήσουν δραστηριότητα. Αυτό δεν είναι κοινωνικά δίκαιο προς τους πολίτες. Εάν θέλει ο κ. Καίσερλης να τους δώσει τα ΄΄παππουγονικά΄΄ του δηλ. την δική του περιουσία μπορεί να το κάνει . Όλοι οι πολίτες θα απολαμβάνουν τα οφέλη από την περιουσία του δήμου. Εμείς θα την διαφυλάξουμε την αρχή να έχουν όλοι οι πολίτες τα ίδια δικαιώματα και ίδια οφέλη , ακόμα και αν το θέμα χρειαστεί να φτάσει οπουδήποτε.

Τσακίρης Νίκος ( δημ. Σύμβουλος)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter