N. Μυλωνάς: συνέχεια υπομνήματος για Χρυσή Αυγή

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΚΩΣ 3-5-2012

--- Δίνουμε σήμερα, μετά την συμπλήρωση μιας εβδομάδας, στην δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο για ένα γεγονός της 26-4-2011 γιατί δεν πήραμε απάντηση, παρά το ότι την ζητήσαμε. Δεν κατανοούμε τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά στην αντιμετώπιση αιτημάτων Ελλήνων πολιτών από την πλευρά κρατικών δημοσίων υπηρεσιών, όπως η εισαγγελία Κω.

Στο ένα αίτημα ''για την προστασία της τιμής της Χ.Α.'' από μια δημοσίευση της παράταξης μας να υπάρχει άμεση ανταπόκριση της εισαγγελειας και στο δικό μας αίτημα για ''αιτιολόγηση της κλίσης μας για συστάσεις στο αστυνομικό τμήμα κατόπιν εντολής της εισαγγελέως''...σιωπή.

Επειδή έχουμε κακή εμπειρία από την ολιγωρία αρμόδιων υπηρεσιών και επιλεκτική τήρηση της εκλογικής νομοθεσίας (θυμηθείτε τους προκλητικούς διαδρόμους των κλακαδόρων-μπράβων των μεγάλων κομμάτων ή παρατάξεων και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα μπροστά από τα εκλογικά κέντρα για την άσκηση ψυχολογικής βίας, κλπ ) είναι δημοκρατικό αίτημα η τήρηση της ισονομίας σε κάθε πλευρά.

Νίκος Μυλωνάς

ΥΠΟΜΝΗΜΑ του επικεφαλής της Σ.Ε. ΚΩΣ 26-4-2012

Προς την Εισαγγελέα Κω κ. Κωνσταντίνα Πέτροβα Κοιν: Αστυνομικό Διευθυντή Κω

κυρία Εισαγγελεύς

1. Με αφορμή την 21-4-1967 η παράταξη μας με δελτίο τύπου διατύπωνε τις απόψεις μας για την επαίτιο και στο τέλος κατέληγε στο εξής: ''Η ύπαρξη και λειτουργία γραφείων της Ναζιστικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι επικίνδυνη εξέλιξη και αποτελεί ντροπή για το νησί μας''.

2. Σήμερα δηχθήκαμε τηλεφώνημα από το Αστυνομικό Τμήμα Κω να πάμε στο τμήμα γιατί μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της Χ.Α. στην Κω και εντολή δική σας πρέπει να μας γίνουν κάποιες ''συστάσεις ή παρατηρήσεις'' που έχουν σχέση με το κείμενο μας.

3. Η αστυνομική υπηρεσία, ευγενικά μπορούμε να πούμε, μας εξήγησε ότι η παρεμβαση της είναι υπηρεσιακού επιπέδου και πρέπει να την σεβαστούμε. Αρνηθήκαμε να πάμε στο τμήμα και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για αυτό.

4. Ζητήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την άρνηση μας, να σας εξηγήσουμε την στάση μας και να ζητήσουμε διευκρινήσεις για το ποιες ακριβώς είναι οι παραβάσεις του νόμου που εμπεριέχονται στο κείμενο μας και γιατί η πράξη μας προκάλεσε την δική σας παρεμβαση. Εκνευρισμένα και απότομα μας είπατε: ''αν ζητάτε εξηγήσεις κάντε γραπτό ερωτημα'' και μας κλείσατε το τηλέφωνο!!!

---κ. Εισαγγελεύς,

--ναι θα θέλαμε μια αιτιολόγηση! Όμως λάβετε υπ όψιν:

α. το κείμενο μας είναι πολιτικό και δεν στρέφεται κατά προσώπων αλλά κατά συγκεκριμένης εκλογικής παράταξης που η ίδια υπερηφανεύεται για το ναζιστικό χαρακτήρα της ιδεολογίας της!

β. δεν στρεφόμαστε εναντίον των μελών της Χ.Α. και η απάντηση τους μας δόθηκε ήδη από ένα πλήθος δημοσιευμάτων τους στον τοπικό τύπο, όπου χαρακτηριζόμαστε περίπου ως ''σατανάδες ή ''διάβολοι''! χωρίς δική μας απάντηση.

γ. ως παράταξη και ως πολίτες συμμετέχουμε στην τοπική πολιτική αντιπαράθεση και για μας αυτή η παρεμβαση ήταν αυτονόητη. Κατά καιρούς έχουμε κρίνει κι άλλους πολιτικούς φορείς χωρίς κανείς από αυτούς να καταφύγει σε επίκληση ''κρατικής υπηρεσιακής προστασίας''. Δεν κατανοούμε την επέκταση που έδωσε η Χ.Α. για το θέμα. Μα πιο πολύ δεν κατανοούμε την ανάμειξη κρατικών υπηρεσιακών παραγόντων σε αυτή την λεκτική διένεξη.

δ. παρόμοιοι χαρακτηρισμοί για την οργάνωση της Χ.Α. υπάρχουν σε όλες τις εφημερίδες Αθηνών-Επαρχιών χωρίς να υπάρξουν ανάλογου τύπου εισαγγελικές ή αστυνομικές παρεμβάσεις.

κυρία Εισαγγελεύς

Δικαιολογείστε την άρνηση μας να δεχθούμε συστάσεις για το ζήτημα αυτό για λόγους προσωπικής τιμής που εχει σχέση με την συνταγματική νομιμότητα. Η ιδεολογική-πολιτική πάλη είναι κατοχυρωμένη από το σύνταγμα του 1974 που ήρθε να αντικαταστήσει το Χουντικό της περιόδου θαυμασμού της Χ.Α. 1967-1974 (κατά δήλωση του αρχηγού της Χ.Α. κ. Μιχαλολιάκου)

Επί πλέον ως παράταξη έχουμε μια πικρία από την επιλεκτική στάση ''Κρατικών Υπηρεσιών'' .

---κ. Εισαγγελεύς

Συνέβη να καεί ο ΧΥΤΑ νήσου Κω πριν 1 χρόνο, γιατί δεν τηρούνταν μια σειρά υπηρεσιακές, νομικές, τεχνικες και επιστημονικές δεσμεύσεις, να κατατεθούν υπομνήματα και στην υπηρεσία σας και να μην κουνηθεί φύλλο!!! Πότε και γιατί μια δημοσια αρχή υπερασπίζεται αυτεπάγγελτα το δημόσιο συμφέρον; Τότε ή τώρα; Πώς να εξηγήσουμε την σημερινή σας ευαισθησία;

Έστω όμως ότι έχετε τυπικά δίκιο!!!

Είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα και καθήκον να προστατέψουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες από καταστάσεις που εκτιμούμε ως επικίνδυνες. Όταν αύριο λοιπόν θα ματώνει ο τόπος μας από κινήσεις της Χ.Α. κατά των μεταναστών και των ...κομμουνιστών εμείς θα έχουμε απλά κάνει το καθήκον μας.

Εσείς;

Σας ευχαριστώ

Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter