Αγωγές Π. Ψωμιάδη εναντίον του Μ. Τρεμόπουλου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Ζητά 600.000 ευρώ και 5.000 για κάθε δήλωση που θα κάνει!

Με την προσφιλή του τακτική να δυναμιτίζει την πολιτική ζωή του τόπου επιχειρεί να κάνει αισθητή την παρουσία του ο τελών εν αργία περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, που λόγω της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να χωνέψει την απουσία του από τις πολιτικές εξελίξεις κι από τα κανάλια.

Σε μια επιχείρηση τρομοκράτησης, κατέθεσε δύο αγωγές των 300.000 ευρώ εναντίον του υποψήφιου βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλη Τρεμόπουλου, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την καταδίκη που του κόστισε τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Ψωμιάδης ισχυρίζεται ότι η Δικαιοσύνη επηρεάστηκε από δηλώσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου και τον καταδίκασε άδικα για τη μείωση προστίμων σε πρατηριούχο, ο οποίος νόθευε καύσιμα κατ' επανάληψη. Λες και η Δικαιοσύνη άγεται και φέρεται και πολύ περισσότερο λαμβάνει αποφάσεις ερήμην των τρανταχτών στοιχείων και με βάση τις πολιτικές δηλώσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου στα ΜΜΕ! Αποδίδει ευθαρσώς την καταδίκη του στο κλίμα δυσφήμισης και συκοφαντίας, που... επηρέασε τους δικαστές!!!

Στη μια αγωγή που κατέθεσε ο κ. Ψωμιάδης κατηγορεί τον Μ. Τρεμόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση και εκτός των άλλων ζητά «αποζημίωση για χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης» που υπέστη, ύψους 300.000 ευρώ! Βασίζει δε την επιχειρηματολογία σε μια δήλωση του Μ. Τρεμόπουλου, με αφορμή την απόφαση του Εφετείου που τον καταδίκασε, για την υπόθεση της μείωσης των προστίμων, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και στις αμμοληψίες του Αξιού! Επίσης, ζητά άλλα 300.000 ευρώ για δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου που αφορούσαν τη μεταφορά μαθητών.

«Θεωρεί ότι στόχος όσων είχαν θεσμικό καθήκον να τον ελέγχουν για την άσκηση εξουσίας από τη θέση του Νομάρχη ή του Περιφερειάρχη ήταν η αποκαθήλωσή του από τα δημόσια αξιώματα. Άλλωστε, αυτά είναι που τον ενδιαφέρουν μόνο. Τώρα που βγήκε από το πολιτικό παιχνίδι, δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι κάποια στιγμή θα έφτανε και η ώρα της Δικαιοσύνης. Ο κ. Ψωμιάδης επιχειρεί με μια πολιτική δίωξη, παραμονές εκλογών, να ποινικοποιήσει την κριτική και τις καταγγελίες που κάναμε σε βάρος του, ασκώντας το αυτονόητο θεσμικό μας καθήκον για έλεγχο των πράξεων της διοίκησής του, με μόνο στόχο την προάσπιση του συλλογικού συμφέροντος, της διαφάνειας και του πολίτη», τόνισε ο Μ. Τρεμόπουλος.

Στις επίμαχες δηλώσεις, που έγιναν στις 7 Απριλίου 2011, στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», ο Μ. Τρεμόπουλος πάντως είχε επισημάνει ότι στην περίπτωση των αμμοληψιών του Αξιού δε διαπιστώθηκε δόλος από την πλευρά του Π. Ψωμιάδη, οπότε ουδείς έθεσε θέμα αργίας ή παύσης του...

«Ήταν αναμενόμενο για μένα να στραφεί κάποια στιγμή εναντίον μου ο εν αργία περιφερειάρχης. Αντιλαμβάνομαι την πικρία του για τον πολιτικό παροπλισμό, αλλά δεν ευθύνομαι εγώ γι' αυτό. Ευθύνεται το σύστημα που καλλιέργησε ο ίδιος και οι πράξεις του. Οι δικαστικές περιπέτειές του εξάλλου, δεν εξαντλούνται σε μια ή δυο υποθέσεις. Εμείς προτού κάνουμε μια καταγγελία, προτού στείλουμε μια υπόθεση στη Δικαιοσύνη, έχουμε σοβαρότατες ενδείξεις έως αποδείξεις για παραλείψεις, παρανομίες, παραβάσεις, παρατυπίες. Αλλά την τελική απόφαση τη βγάζει πάντα η Δικαιοσύνη. Ο κ. Ψωμιάδης επέλεξε να κάνει αισθητή την παρουσία του με μια αγωγή που με στοχοποιεί, αλλά δε με κάμπτει. Έχω δεχτεί πολλές τέτοιες επιθέσεις, αλλά δεν καταδικάστηκα ποτέ από κάποιο δικαστήριο. Είμαι στην πολιτική για να υπερασπίσω το γενικό συμφέρον, το συμφέρον του τόπου, των πολιτών, της χώρας και των ανθρώπων που με εμπιστεύονται να τους εκπροσωπώ. Και θα το κάνω με όποιο κόστος. Δε θα μας σταματήσουν οι διώξεις του σάπιου συστήματος που καταδίκασε στη στασιμότητα και το σκοταδισμό τη Θεσσαλονίκη επί δεκαετίες. Αυτό το σύστημα αντιπαλεύουμε. Δεν είναι προσωπική η κόντρα μου με τον κ. Ψωμιάδη. Είμαι απέναντι στα κυκλώματα και στα άτομα που λειτουργούν με αδιαφάνεια, που καταπατούν το συλλογικό συμφέρον, που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον του τόπου μου. Είμαι και θα συνεχίσω να είμαι απέναντι στο αναχρονιστικό, στο παρωχημένο, στη σήψη και τη διαφθορά. Η καλύτερη απάντηση στην αγωγή Ψωμιάδη εναντίον μου είναι η είσοδος των Οικολόγων Πράσινων στη Βουλή», επισημαίνει ο Μ. Τρεμόπουλος.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter