Η ΔΗΜΑΡ για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων ασθενών

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΔΗΜΑΡ

Ανακοίνωση του Τομέα Υγείας της Δημοκρατικής Αριστεράς

Πρωτοφανής σε βαναυσότητα, καταστρατήγηση των κανόνων δημόσιας υγείας και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι η ενέργεια της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες και προσωπικά στοιχεία γυναικών από πορνεία της Αθήνας που βρέθηκαν θετικές για τον ιό του AIDS.

Το επιχείρημα ότι αυτό ήταν απαραίτητο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι σαθρό. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί υγείας και η ιατρική έρευνα έχουν τεκμηριώσει ακριβώς το αντίθετο: ο στιγματισμός και η διαπόμπευση οδηγούν στην περιχαράκωση, στη φυγή από γιατρούς και υπηρεσίες υγείας, στην πιο ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού του AIDS. Με τις ενέργειες των δύο αρμόδιων υπουργείων, αναμένεται να υποστεί σοβαρό πλήγμα ο στόχος της σταθερής αύξησης των ελέγχων για AIDS στα άτομα υψηλού κινδύνου λόγω περιχαράκωσης και έλλειψης εμπιστοσύνης προς τις αρχές, παρότι ο στόχος αυτός είναι σημαντικός μετά τη δραματική άνοδο της συχνότητας της νόσου το 2011.

Η καταπάτηση του δικαιώματος άρρωστων ανθρώπων για σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους ισοπεδώνει ζωές, υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και προσβάλλει τον πολιτισμό της χώρας.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει ΑΜΕΣΑ την πρακτική της δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων – τα υπόλοιπα, που σχετίζονται με αιτίες και ευθύνες, πρέπει να συζητηθούν συστηματικά μετά τις εκλογές. Για την ώρα, απαιτούμε η δημόσια υγεία να μείνει έξω από παιχνίδια προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter