Η Συμπαράταξη Ελπίδας για επικύρωση ειλημμένων αποφάσεων της δημοτικής αρχής

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Σήμερα στην Επιτροπή Διαβούλευσης Δημου ΚΩ η επικύρωση ειλημμένων αποφάσεων της δημοτικής αρχής.

Ολοκληρώνεται, μετά από πολλαπλές συζητήσεις σε όλα τα δημοτικά όργανα η διαδικασία για την χρηματοδότηση των συνεργατικών επιχειρήσεων που επιδιώκει η δημοτική αρχή με την σημερινή εισαγωγή του θέματος στην επιτροπή διαβούλευσης και μετά στο δημοτικό συμβούλιο.

Αναμένεται πάλι υπερβολικός λόγος από τον κ. δήμαρχο στο θέμα της ανεργίας των νέων και των προβλημάτων των μικροεπαγγελματιών και ότι μέσω των συνεργατικών κοινωφελών επιχειρήσεων θα δημιουργηθεί μια δημοτική ΑΣΠΙΔΑ προστασίας κλπ, προπαγανδίζοντας μια μεγάλη επαναστατική τομή στην τοπική κοινωνία.

Έχουμε δημοσιεύσει τις θέσεις μας με λεπτομέρεια για τον χαρακτηρα, το περιεχόμενο και τις διαδικασίες μιας δημοκρατικής και αξιοκρατικής προώθησης των τοπικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Δυο λόγια επί πλέον για τις προβλεπόμενες τελικές πλέον διαδικασίες:

1. Ενώ η πρόσκληση στην επιτροπή διαβούλευσης μιλά για: ''Έκφραση Γνώμης προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κω για την αξιολόγηση των κατατεθειμένων αιτημάτων υποστήριξης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων από το Δήμο της Κω, κατόπιν της Ανοιχτής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων (Α.Π. 15333/02.05.2012) και σύμφωνα με τις αρχές, τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στην απόφαση 45/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου Κω'', στην επιτροπή δεν κατατέθηκαν οι υφιστάμενες προτάσεις και κατά συνέπεια δεν μπορεί να γίνει αξιολόγηση από μέρους του οργάνου. Με την λειψή-ελεγχόμενη πληροφόρηση υποβαθμίζεται ο θεσμός της επιτροπής και μετατρέπεται με απροκάλυπτο τρόπο σε όργανο επικύρωσης ειλημμένων αποφάσεων της δημοτικής αρχής!

2. Για τις προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί ή που θα κατατεθούν αναφέρεται η υποχρέωση σύνταξης επιχειρηματικών σχεδίων, ετησίου προγράμματος δράσης, Σχέδιο Μάρκετινγκ, Διατιθέμενα Οικονομικά μέσα από τα μέλη , Δαπάνες Έναρξης και Απαιτούμενα Κεφάλαια, Χρηματοοικονομικό Σχέδιο κλπ που έχουν χαρακτηρα τεχνοκρατικό και απαιτούν οικονομικό σύμβουλο, κάτι που δύσκολα μπορεί να επιτευχτεί από ομάδες που ενδιαφέρονται για την δημιουργία συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Μεταφέρεται τοπικά ένα γραφειοκρατικό καθεστώς διαδικασιών που εφαρμόζεται από κρατικούς φορείς οι οποίες δημιουργούν δυσκινησία που ευνοούν τους έχοντες προσβάσεις στην δημοπρατούσα (δημοτική εν προκειμένω) αρχή και λιγότερο στους έχοντες ίδια κεφάλαια (αν έχεις αρχικό κεφάλαιο γιατί να επιδιώξεις τις κοινωφελείς επιχειρήσεις;).

3. στην παράγραφο που είναι αφιερωμένη στα κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων, αντί γι αυτά αναφέρεται μόνο το δημοτικό όργανο που θα κάνει την αξιολόγηση! και σε υποπαράγραφο αναφέρονται αδιαβάθμητα και χωρίς συγκεκριμένη μοριοδοτηση μερικά κριτήρια βαθμολόγησης που δημιουργούν με την ασάφεια τους το κατάλληλο έδαφος για μη αντικειμενικές αξιολογήσεις.

Δεν είμαστε κατά της εμπλοκής του Δημου σε διαδικασίες υποστήριξης των ανέργων και των μικρομεσαίων σε αυτές τις συνθήκες του σκληρού φιλελευθερισμού της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρκεί Α) να τηρείται η δημοκρατική διαδικασία και η διαφάνεια ώστε να διασφαλίζεται η ισοτιμία μεταξύ των δημοτών και Β) να διασφαλίζεται η χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος και της δημοτικής περιουσίας. Το παράδειγμα της ΑΙΓΛΗΣ δημιουργεί ένα αρνητικό μειονέκτημα πελατειακών εξυπηρετήσεων και αδιαφανών διαδικασιών και δεν μπορεί να επαναληφτεί. Ειδωμεν!!!

Συμπαράταξη Ελπίδας

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter