Ο Ν. Τσακίρης προς το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Προς : Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

κοιν. : Τμήμα υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

και ΕΟΤ Δωδεκανήσου

Από την θέση του δημοτικού συμβούλου και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Δευακ Κω, σας γνωρίζω τα παρακάτω:

Από τα στοιχεία τα οποία μου έχουν παραχωρηθεί νόμιμα από την ΔΕΥΑΚ μετά από αίτηση στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων μου, προκύπτει ότι οι παρακάτω ξενοδοχειακές μονάδες κάνουν χρήση νερού από δικές τους γεωτρήσεις ( επισυνάπτεται ο κατάλογος ) παρακαλώ να ελέγξετε εάν έχουν υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, και εν γένει οι γεωτρήσεις υφίστανται και λειτουργούν νομίμως σύμφωνα με την ΚΥΑ 150559 αρ. Φύλλου1440 (16 Ιουνίου 2011) , σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία .

Η ΔΕΥΑ από το καταστατικό τους είναι υπεύθυνες για τον υδροφόρο ορίζοντα , και να φροντίζουν με έργα για το ισοζύγιο των υδάτινων εισροών και των υδάτινων εκροών . Κατά συνέπεια είναι πρέπον να μπουν υδρομετρητές σε αυτές τις γεωτρήσεις για να έχουμε μια πλήρη γνώση για τις υδάτινες εκροές .

Παρακαλώ να ελέγξετε αν το νερό που χρησιμοποιείται από αυτές τις γεωτρήσεις για ύδρευση των ξενοδοχειακών μονάδων έχουν τα απαιτούμενα παραστατικά ποιότητας και να μας πληροφορήσετε, εάν οι αναλύσεις που έχουν πληρούν τις προϋποθέσεις για ύδρευση των ξενοδοχείων του καταλόγου.

Η δευακ και ο δήμος είναι υπεύθυνοι απέναντι στους δημότες και στους επισκέπτες αλλά δεν μπορεί να εγγυηθούν για την παρεχόμενη ποιότητα του νερού σε αυτές τις μονάδες αφού δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο ως ΔΕΥΑ.

Υπάρχει επιβάρυνση του δικτύου ακαθάρτων της επιχείρησης μας από τις εν λόγω επιχειρήσεις που δεν μπορούμε να κοστολογήσουμε διότι τα τέλη υπονόμου βασίζονται στην κατανάλωση νερού και δεν υπολογίζονται όπως γίνεται με ακρίβεια στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΚ.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλώ να εφαρμοσθεί η κείμενη νομοθεσία για τις γεωτρήσεις.

Με τιμή

ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΝΙΚΟΣ (δημ. Σύμβουλος , μέλος Δ.Σ ΔΕΥΑΚ ΚΩ )

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter